Sofies spidskålssalat

Spidskålssalat med fennikel, dild og feta

Sofies spidskålssalat | Spidskålssalat med fennikel, dild og feta

Vi er vilde med denne spidskålssalat, som er et lækkert og sprødt tilbehør til din aftensmad - og så er det en genial måde at få kål på.

Spidskål i kombination med fennikels lækre lakrids-smag, friskheden fra dilden og den fede feta er en sikker vinder. Når du endelig er i gang med at snitte og hakke, så kan du med fordel lave en ekstra stor portion - den smager nemlig også godt dagen efter. 

Vi vender saltede mandler i for at give spidskålssalaten et sprødt og knasende element. Du kan finde vores opskrift på saltede mandler lavet på airfryer her

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 1 fennikel
  • 1 agurk
  • Frisk dild
  • 250 g feta
  • En stor håndfuld saltede mandler

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber

Fremgangsmåde

  1. Halver spidskål på langs og snit i meget tynde skiver

  2. Halver fennikel på langs og snit i meget tynde skiver - du kan med fordel bruge et mandolinjern

  3. Halver agurken på langs, udhul den og halver igen på langt (så du har 4) - skær i ca. 5 mm. tykkelse

  4. Hak dild fint

  5. Vend spidskål, fennikel, agurk og dild i skålen og smulder fetaost ned i

  6. Kom olivenolie, salt og peber i og bland det godt

  7. Hak saltede mandler og bland igen