Lækker lasagne - med juice affald

Lasagne med gulerødder, squash og selleri

Lasagne - med juicepulp | Lasagne med gulerødder, squash og selleri

 

Synes du, det er synd at lade pulpen gå til spilde? Så er denne løsning lige noget for dig. 

Når du presser juice, vil der altid være pulp, som smides ud. Men med denne lækre lasagne kan du få udnyttet pulpen fornuftigt og være med til at reducere madspild.

Find flere inspirerende opskrifter med juicepulp her - så mindsker du madspild.

Er du mere til en lasagne uden kød, vegansk lasagne eller glutenfri lasagne, så lav blot dette og husk at putte pulp fra juice i.

TIP: lav din lasagne i et vakuumfad i glas fra Zwilling Fresh & Save, så kan du nemt holde resterne lækre under vakuum - og varme det op i samme fad senere på ugen.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

    Fyld

  • 2 stilke bladselleri (laves til juice - pulp herfra)

  • 1 squash (laves til juice - pulp herfra)

  • 2 mellemstore gulerødder (laves til juice - pulp herfra)

  • Olivenolie til stegning

  • 2 løg, finthakket

  • 3 fed hvidløg, finthakket

  • 250 g hakket oksekød

  • 1 dåse tomatpuré (140 g)
  • 5 dl vand
  • Oregano, salt og peber
  • Bechamelsauce

  • 30 g smør
  • 3 spsk speltmel
  • 4 dl mælk eller rismælk
  • 150 g revet ost

  • Salt og peber
  • Derudover

  • Lasagneplader (vi brugte 9 stk)

  • Evt. ekstra revet mozzarella til topping

Fremgangsmåde

  1. Forvarm din ovn på 180°C varmluft

  2. Juice bladselleri, squash og gulerødder og tag pulpen fra (for at få en lækker juice presser du herefter citron og æble eller ananas i kanden)

  3. Svits løg og hvidløg og brun derefter oksekødet

  4. Tilsæt pulpen samt tomatpuré, vand og krydderier, og lad det hele simre 5 minutter

  5. Tilføj alle ingredienserne til bechamelsauce i din blender og blend til den har den ønskede konsistens. Kør eventuelt et suppeprogram (knap 6 minutter) for en god konsistens og en varm sauce

  6. Massen fordeles skiftevis med bechamelsauce og lasagneplader i et fad

  7. Bages i ovnen 30 minutter ved 180°C varmluft. Put gerne revet mozzarella på toppen og bag med de sidste 10 minutter