Grønkålssalat med valnødder og kapers

Lun grønkålssalat

Grønkålssalat med valnødder og kapers | Lun grønkålssalat

Grønkål burde vi spise meget, meget mere af - især i en tid hvor mange endelig er ved at åbne øjnene for, at calcium kan komme fra andet end skummetmælk.

Det her er klart min yndlings-grønkålsret, og jeg synes, den passer til næsten alt. Det er også en god frokostret serveret med en rest af brune ris.

Prøv andre plantebaserede retter fra min bog 'Super Simpel Sundhed'.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 1 stort bundt grønkål i fine strimler
  • 2 spsk jomfruolivenolie
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk kapers, skyllet og hakket
  • ¾ dl valnødder, grofthakket
  • 2-3 dadler, i tern
  • 1 spsk balsamico
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Varm olien nænsomt op på en stor sauterpande og tilsæt hvidløg. Rør lidt og pas på hvidløget ikke tager farve, for så bliver det bittert

  2. Tilsæt nu kapers og dadler og efter et par minutter kålen. Rør hele tiden, indtil kålen begynder at falde lidt sammen

  3. Sæt låg på, sænk varmen lidt, og lad blandingen simre i ca. 5 minutter

  4. Lige før servering tilsættes balsamico og valnødder