Glutenfri pastasalat med jordbærbalsamico

Pastasalat med jordbærbalsamico

Glutenfri pastasalat med jordbærbalsamico | Pastasalat med jordbærbalsamico

Her får du en skøn og virkelig velsmagende opskrift på en lækker glutenfri pastasalat af grøn ærtesalat med spidskål, æble, solsikkekerner samt en super lækker jordbærbalsamico til at vende hele herligheden i.

Opskriften er udarbejdet af, Lene Lysholm, Biopat og Sundhedsrådgiver fra Biologisk Balance, som har fokus på at rådgive indenfor sundhedsoptimering og kost.

Vi elsker at bruge glutenfri pasta baseret på ærter, bønner eller linser i vores måltidssalater. Det er nemlig fyldt med grønne proteiner, indeholder langt færre kulhydrater i forhold til almindelig pasta og er derfor et grønnere alternativ. Det smager stort set som almindelig pasta og så skal det kun koges i 3 minutter. Så det er hurtig klar til salaten.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

    Salat

  • 1/4 spidskål
  • 1 dl ærtepasta (glutenfri)
  • 5 radiser
  • 1 kvart snackpeber
  • 1 håndfuld ruccola
  • 1/4 æble
  • 1 spsk. solsikkekerner
  • Lidt kruspersille og frisk basilikum
  • Dressing

  • 1 spsk. rød balsamico
  • 5 jordbær - gerne lidt overmodne
  • 3-5 blade frisk basilikum
  • 3-5 blade frisk mynte
  • 1 lille fed hvidløg
  • Lidt havsalt

Fremgangsmåde

    Salat

    1. Kog pastaen efter anvisningen og lad den køle ned

    2. Skyl alle de andre ingredienser fri for jord og snavs

    3. Skil bladene på spidskålen, så de bliver løse

    4. Put en god håndfuld ned i Vitamix-kanden og start blenderen på 1

    5. Kør et par sekunder til spidskålen er findelt. Det går hurtigt, så pas på det ikke bliver til mos. Gentag til du har snittet al spidskålen. Hæld efterfølgende over i en skål

    Dressing

    1. Put alle ingredienser til dressingen i en blender og blend til det hele har samme konsistens

    2. Hæld dressing over salaten og anret det hele i en bowl. Drys til sidst med lidt solsikkekerner og spis