Æblecrumble

Glutenfri æblekage

Æblecrumble | Nem æblekage

Når de danske æbler er modne og vejret bliver køligt, er det tid til at bage hygge ind i køkkenet. Denne æblecrumble opfylder alle krav: sprød smuldrekrymmel over møre, kanel‑krydrede æbler — og alt sammen uden gluten. Den varme crumble er perfekt, når du vil forkæle dig selv eller imponere gæster med en dessert, der er hjemmelavet og super nem. Servér den lun med en skefuld cremefraiche, flødeskum eller vegansk alternativ.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

    Bunden

  • 6 æbler

  • 2 dl vand

  • 1 spsk. akacie honning

  • Stødt kanel

  • Crumble

  • 4 dl havregryn (gerne glutenfri)

  • 1 1⁄2 dl boghvedemel

  • 1 dl kokosflager

  • 2 dl mandler

  • 3 spsk. kokosolie

  • 2 spsk. akacie honning

  • 4 tsk. stødt kanel

  • 1 tsk. vaniljepulver

  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 180°C varmluft

  2. Skræl æbler og skær dem i tern

  3. Put æblerne i en tærteform med vand og drys akacie honning og stødt kanel over

  4. Smelt kokosolien

  5. Bland alle ingredienserne til crumble i en skål og hæld det over æblerne

  6. Bag i 35 minutter