Når vi deler et billede af en juice på de sociale medier får vi ofte de samme reaktioner og spørgsmål. Her afklarer vi de mest gængse misforståelser og spørgsmål omkring juice.
1. Der er ingen fibre i juice
Ved presning sortere man nogle af fibrene fra grøntsagerne, herunder de uopløselige fibre, der alligevel var endt i toilettet, hvis du havde tygget dig gennem dem. Friskpresset juice er derimod rig på opløselige fibre. Disse har en præbiotisk effekt, der understøtter en gunstig mikroflora i tarmen. De opløselige fibre suger desuden væske og hjælper derfor med at gøre afføringen mere smidig. Samtidig hjælper de med at regulere kolesterol og blodsukker. Du kan læse mere om fibre i juice her.
2. Jeg vil hellere drikke smoothie, så får jeg det hele med
For os er det ikke juice vs. smoothie, vi ser juicen som en drik og betragter smoothien som mad. Grunden til at vi er vilde med juice er, at vi får en langt højere koncentration af plantenæringsstoffer med en juice. Du bruger f.eks. 1-2 gulerødder i en smoothie, men 6-8 stykker til et glas juice. Pulpen kan du eventuelt lave mad med. Prøv at se opskrifterne på mad med juicepulp her.
3. Der er alt for meget sukker i juice
Dette er grunden til, at du skal satse dine penge på grøntsagerne. De indeholder langt mindre sukker. Laver du juice af squash, rødbeder, spinat, selleri og grønkål er sagen helt anderledes. Derfor anbefaler vi en 80/20 fordeling på grøntsager og frugt. Har du blodsukker udfordringer kan du med fordel vælge de helt grønne juice. I denne bog finder du juice og smoothie opskrifter med grøntsager.
Derudover kan du overveje at drikke din juicen sammen med et måltid, så du på den måde får både fedt, protein og fibre. Derudover anbefaler vi altid at tilføje olie i din juice, der netop holder dig stabil og hjælper med optagelsen af de fedtopløselige vitaminer. Vi anbefaler denne koldpressede sag.
4. Det tager lang tid at lave juice
Det tager tid at lave en juice. Men det tager også tid at varme en frysepizza. Det er et spørgsmål om hvor prioriteten ligger. Hurom H320N er en juicemaskine som klarer alt arbejdet for dig, så det har faktisk aldrig været nemmere. Hurom H320N kan du se her.
5. Det er et helvede at gøre juicemaskinen ren
Nogle juicemaskiner tager lang tid at gøre rent. Men det tager også tid at gøre en gryde ren efter aftensmaden. Som Jørgen Kamstrup siger her: "Det er mere imellem ørerne. Prøv at sætte uret, så tager det faktisk kun 2 minutter at gøre en juicemaskine ren".
Vælg en juicemaskine der er nem at rengøre, så det ikke skal være en hindring for dig. Se hvor nemt det er at gøre Hurom H320N ren her.
6. Det er dyrt at juice
Selvfølgelig koster det penge at købe grøntsager ind til juice. Her er et par ting, du kan tænke over:
- Vælg årstidens grønt. Køb drøje grøntsager som gulerødder, selleri og rødbeder.
- Får du 3-4 dl juice dagligt, er du kommet langt. Det er en misforståelse, at det er nødvendigt at drikke litervis af juice. Lidt er bedre end ingenting. Find hundredvis af juiceopskrifter her.
7. Det er bedre at spise grøntsagerne
Uanset hvordan du vender og drejer det, så er målet at få en masse grønt. Juice og smoothie er en genvej til at få en masse planter hver dag. Og med juice kan du tilmed drikke de grøntsager, du ikke gider spise – og en stor mængde endda. Vi anbefaler at få sin grøntsager på så mange måder som muligt; salater, varme retter, juice og smoothie. Find masser af vegetaropskrifter her.
8. Selleri juice hver morgen er sundt
Selleri juice er en fremragende måde at befordre fordøjelsen. Blandt andet derfor er mange glade for at drikke selleri juice hver morgen. Generelt er vi jo ikke til juicekure, men er det sellerijuicen som hjælper dig i gang med at juice – så er det bare super. Vi elsker selleri i vores juice, men vi er især fortaler for variation. Vigtigheden af variation kan du læse om her.
9. Juicekur er godt til detox
Vi elsker juice. Men vi er ikke fortaler for detox med juice. Derimod er vi kæmpe fortaler for en afgiftende livsstil, hvor vi hver eneste dag understøtter kroppens naturlige afgiftning. Det kan du læse alt om i vores Detox guide her.
Vil du gerne i gang med at lave friskpresset juice? Se vores start guide her.