• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Risotto med hokkaido og salvie

Lavet i høkasse fra Ecoinvent

(2 stemmer) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

En cremet og mild risotto som med garanti vil falde i god jord hos både børn og voksne.

Risotten er den perfekte efterårsret, da det bugner med hokkaidogræskar alle steder. Den milde og søde smag fra hokkaidoen piftes op med både hvidløg, parmesan og salvie, og giver retten en fantastisk smag. Ikke nok med at den smager fantastisk, så er den også nem at lave i høkassen fra Ecoinvent. 

Alt imens retten passer sig selv, får du frigivet en masse tid til at forberede en frisk salat, som er et god modspil til den lidt fede og cremede risotto. Vi anbefaler denne pærecarpaccio, som både er sprød og syrlig. Du finder opskriften her

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 hvidløg
  • 400 g risottoris
  • 1 hokkaidogræskar
  • 5 blade salvie
  • 9 dl grøntsagsboullion
  • 40 g parmesan
  • 20 g Smør
  • Saft og skal fra en citron
  • Olie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Snit løg og hvidløg fint
  2. Halvér og udhul hokkaido for kerner
  3. Skær hokkaido i små tern ca. 1x1
  4. Salviebladene hakkes groft
  5. Kom løg, hvidløg og slavieblade i en middelvarm gryde med olie indtil løgene er bløde
  6. Kom risottoris i og rør rundt
  7. Tilsæt hokkaido og rør rundt
  8. Hæld grøntsagsboullion i og lad det koge i ca. 5 minutter
  9. Kom låg på, placér gryden i høkassen og lad det stå halvanden times tid - der må gerne være en smule bid i risene
  10. Rør slutvis smør og parmesan i og smag til med salt, peber og citron