Peters knasende kolde rødkålssalat

Rødkålssalat

Peters knasende kolde rødkålssalat | Rødkålssalat

Her får du en rødkålssalat som kan give både den klassiske julerødkål og waldorfsalaten baghjul. Men den fungerer altså også godt som en sprød frokostsalat, hvor du f.eks kan tilføje sprøde kikærter for lidt mere mæthed og fylde. 

En lækker, billig, flot, let bitter og knasende salat, som oven i købet kan holde sig i køleskabet et par dage.

Find flere lækre salatopskrifter her.

Prøv andre plantebaserede retter fra bogen 'Super Simpel Sundhed'.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 1 lille fast rødkål (eller et halvt stort)

  • 2 stængler blegselleri

  • 2 spsk tranebærsyltetøj eller tyttebærsyltetøj

  • Valnøddekerner ad libitum
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Snit rødkålen fint (gerne med et mandolinjern) og blancher i en gryde med kogende vand i ca. 30 sekunder

  2. Hæld kålen i en si og lad den dryppe af

  3. Bland et par skefulde af syltetøjet i den stadigt varme afdryppede rødkål

  4. Vupti skifter kålen farve til en sofistikeret kraftig violet blank masse

  5. Lad massen køle af og sæt den på køl, så den bliver saftspændt og knasende igen

  6. Tilsæt lige inden servering ¼ - ½ cm tykke skiver af blegselleri, som gerne har ligget i isvand i ca. ½ time (så bliver de helt saftspændte og knasende)

  7. Til sidst tilsættes groft hakkede valnøddekerner - så mange som du har lyst til og salt og peber