• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Peters knasende kolde rødkålssalat

Rødkålssalat

(1 stemme) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Her får du en rødkålssalat som kan give både den klassiske julerødkål og waldorfsalaten baghjul. Men den fungerer altså også godt som en sprød frokostsalat, hvor du f.eks kan tilføje sprøde kikærter for lidt mere mæthed og fylde. 

En lækker, billig, flot, let bitter og knasende salat, som oven i købet kan holde sig i køleskabet et par dage.

Prøv andre plantebaserede retter fra bogen 'Super Simpel Sundhed'.

Ingredienser

  • 1 lille fast rødkål
  • Blegselleri
  • Tranebærsyltetøj
  • Valnøddekerner ad libitum

Fremgangsmåde

  1. Snit rødkålen fint og blancher i en gryde med kogende vand i ca. 30 sekunder.
  2. Hæld kålen i en si og lad den dryppe af.
  3. Bland et par skefulde tranebærsyltetøj i den stadigt varme afdryppede rødkål (tyttebærsyltetøj kan også bruges).
  4. Vupti skifter kålen farve til en sofistikeret kraftig violet blank masse.
  5. Lad massen køle af og sæt den på køl, så den bliver saftspændt og knasende igen.
  6. Tilsæt lige inden servering ¼ - ½ cm tykke skiver af blegselleri, som gerne har ligget i isvand i ca. ½ time (så bliver de helt saftspændte og knasende).
  7. Til sidst tilsættes groft hakkede valnøddekerner, så mange som du har lyst til.