Orzo suppe

Suppe med orzo

Orzo suppe lavet i høkasse | Suppe med orzo

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi elsker supper. Særligt når de kolde måneder trænger sig på, er der intet som en varm, cremet suppe - vi plejer bare at blende dem.

Denne gang har vi lavet en suppe, som ikke skal blendes, men derimod tilberedes i vores høkasse fra Ecoinvent. Alt fyldet kommes blot i gryden, koges op og tilberedes færdig i høkassen. Vi får altså en suppe med bid og fyld i, som smager fantastisk. 

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 stænger bladselleri
  • 4 store gulerødder
  • 1 citron
  • 300 g orzo pasta
  • 2 tsk. tørret rosmarin
  • 3 liter vand
  • 3 spsk grøntsagsbouillon (gerne af mærket A.Vogel)

  • 1⁄2 håndfuld frisk timian
  • 1⁄2 håndfuld frisk basilikum
  • 4 tsk. olie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint

  2. Halver bladselleri og gulerødder og skær dem i ca. 5 mm tykkelse

  3. Svits først løg, hvidløg og tørret rosmarin i en gryde

  4. Tilføj bladselleri, gulerødder, salt og peber og svits i 2 minutter

  5. Tilføj orzo pasta og svits i 2 minutter

  6. Tilføj saften fra i citron og 3 liter vand

  7. Når det koger tilsættes 3 spsk. grøntsagsbouillon, frisk timian og basilikum

  8. Lad det koge i 10 minutter og kom gryden i høkassen

  9. Lad gryden stå i en høkasse i ca. 1 time