Linsegryde lavet på høkasse fra Ecoinvent

Linsegryde med karry og kokos

Linsegryde lavet på høkasse fra Ecoinvent | Linsegryde med karry og kokos

Denne milde og velsmagende vegetariske ret med røde linser, karry og kokos er den perfekte comfort food. Retten kan nydes af hele familien, og den milde smag gør, at selv børn kan være med. Linsegryden er blandt de retter vi tyer til, når kroppen skal varmes indefra på en kold efterårsdag - du kan altid justere med lidt chili eller ingefær, hvis du ønsker, at retten skal spices lidt op, så den varmer ekstra. 

Retten er utrolig nem at bikse sammen og særligt, når du tilbereder i en høkasse fra Ecoinvent, Her passer retten nemlig sig selv, så du får frigivet en masse tid til andre opgaver eller ren afslapning.    

Linsegryden er helt genial, hvis du ønsker en velsmagende samt børnevenlig vegetarret, som er nem at lave.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 1-2 spsk olie
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk finrevet ingefær
  • 4 gulerødder
  • 1 sød kartoffel
  • 2 spsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 nip spidskommen
  • 3 spsk tomatpure
  • 4 dl røde linser
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 liter vand + 1 spsk grøntsagsbouillon (gerne af mærket A.Vogel)

  • 1 tsk salt
  • Drys peber

Fremgangsmåde

  1. Skær løg og hvidløg i tynde skiver

  2. Sauter dem ved lav varme, så de ikke bruner. Når løgene er bløde skubbes de til siden i gryden og ingefær og krydderier tilsættes. Tilsæt eventuelt lidt mere olie, hvis det er for tørt

  3. Varm krydderierne godt igennem og bland dem med de bløde løg, sød kartoffel og gulerødder

  4. Tilsæt tomatpure, linser, kokosmælk, bouillon, vand, salt og peber

  5. Lad det koge 10 minutter og sæt det herefter i høkassen

  6. Laver du retten uden høkasse, simrer du retten indtil grøntsagerne er let møre og linserne tykner sovsen

  7. Server med kerner, limesaft og koriander