• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Müsli

Müsli med grønne linser

(2 stemmer) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Vi er vilde med müsli som topping på en cremet smoothie - det er en hel genial genvej til en mere mættende og nærende smoothie.

Normalt er grønne linser ikke noget vi forbinder med müsli, men i kombination med havre, frø, nødder og et drys af vanilje og kardemomme er det perfekt som knas på toppen. Grønne linser er tilmed en god kilde til B-vitaminer, som hjælper din krop med at omdanne måltid til energi og så er de rige på kostfibre, der fylder godt i maven. 

Brug den eksempelvis som topping på en cremet smoothie bowl.

Denne lækre müsli-opskrift er udviklet af et medlem fra vores facebookgruppe Smoothie365.

Ingredienser

  • 1 dl grønne linser
  • 100 g grovvalsede havregryn
  • 50 g rugflager (kan erstattes med spelt/byg)
  • 50 g græskarkerner
  • 25 g hørfrø
  • 25 g sesam
  • 35 g hakkede hasselnødder
  • 50 g hakkede mandler
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Sirup

Fremgangsmåde

  1. 1) Kog de grønne linser efter anvisning på pakken og læg dem på et rent viskestykke.
  2. 2) Kom alle tørre ingredienser i en skål, tilsæt de grønne linser og bland det godt rundt.
  3. 3) Fordel blandingen i et tyndt lag på et bagepapir og held sirup over.
  4. 4) Bag müslien ved 175 grader varmluft i 20 min. - rør i blandingen hvert 7. minut.
  5. Lad müslien køle ned og server det som topping til din smoothie - velbekomme.
  6. Hvis du ligger inde med hele kardemommekapsler, kan du erstatte stødt kardemomme med 5 af disse - det vil blot gøre smagen endnu bedre!