• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

En energifyldt og vital krop kræver nærende og levende mad. Hver eneste bid, du tager, påvirker din sundhed, dit energiniveau og dit udseende. Læs med og bliv klogere på levende mad.

Suger din mad livet ud af dig?

Langtidsholdbar dåsemad, sterile rundstykker, pasteuriseret kartonjuice og morgenmadsprodukter som pif-paf-puf suger bogstavelig talt livet ud af dig. Det er død mad. Og når du spiser død mad, som ikke indeholder vitaminer, mineraler, enzymer, osv., må kroppen tære på sine egne ressourcer af selvsamme stoffer for at kunne fordøje og anvende maden. Du bliver med andre ord nødt til at stjæle energi og livskraft fra din egen krop for at kunne omsætte de ’døde’ madvarer. Det er ’minus på kontoen’. Hver eneste bid påvirker din sundhed, dit energiniveau og dit udseende. Overvej derfor dit næste måltid og spørg dig selv: "Er disse byggematerialer fulde af liv og vil de booste min indre ’sundhedskonto’, eller vil de røve den?"

Liv kræver liv

Tanken om, at det kræver liv at omsætte døde fødevarer, bliver bakket op af en undersøgelse, som en morgenmadsproducent selv har fået lavet. Jeg læste om undersøgelsen i bogen ’Beating The Food Giants’ af Paul Stitt. Fantastisk bog! Denne producent havde tre grupper af rotter. Første gruppe fik ingenting at spise. Anden gruppe skulle spise selve emballagen til morgenmadsproduktet. Og den tredje gruppe fik selve morgenmadsproduktet at spise. Hvilken af grupperne, tror du, levede længst?  Jeg blev selv lidt overrasket, da jeg læste resultatet. De rotter, som levede længst, var den gruppe, som ingenting spiste, efterfulgt af dem, som proppede sig med selve emballagen. På sidstepladsen kom de, der spiste morgenmadsproduktet. Vildt ikke? Husk på, at liv kræver liv. Vil du prøve at faste? Find guide her.

The real deal

Glem den gamle mentalitet med at spise kød, pasta eller kartofler til alle måltider. Drop kartonjuice, mælkeprodukter og syredannende sodavand – inkl. alle lightprodukter! Spis og drik i stedet mere og flere grøntsager, frisk frugt, spirer, ukrudt og lækre salater. Denne form for raketbrændstof vil efterlade dig energifyldt og på samme tid give dig en større følelse af tilfredshed. Du vil få en flottere hud, lugte renere – både under armene og ud af munden. Du vil få væsentlig færre sygedage, få en større følelse af lykke og meget tænkeligt opleve en forbedring af din livskvalitet helt generelt. Det var i hvert fald det, som skete for mig, da jeg ændrede mit liv i 2003. Det er efter min bedste overbevisning at død mad gør os syge, gamle, trætte og deprimerede. 

Juice og smoothie er levende mad

Hver gang du presser frugter og grøntsager, producerer du flydende livskraft. Livskraft som medicinalindustrien kun kan drømme om. Ingredienserne i friskpressede juicer og smoothies er hverken kogt, stegt eller på anden måde forarbejdet. De er fulde af levende næringsstoffer og enzymaktivitet. Og levende mad får os til at føle os i live. Drikker du din daglige juice eller smoothie, fordyner kroppen næring, som er med til at give dig energi, overskud og støtte til de mange processer i kroppen. Grønne juicer og smoothies er i en klasse for sig sammenlignet med alle andre fødekilder.

Kosteksperten over alle kosteksperter

Personligt tror jeg ikke, at vi er ment til at skulle leve af rå frugt og grønt. Jeg tror heller ikke, at det er rigtigt for alle at spise 100 % vegetarisk. Jeg ser dog stor værdi i at få flere rå og levende madvarer. Vi er alle forskellige, og det er den forskellighed, vi må tage udgangspunkt i. Vi skal lære at mærke efter, hvad der er rigtigt for os som enkeltpersoner. Vi må blive vores egen kostekspert.

Et lille og ydmygt krav at stille til sin mad er, at den i hvert fald ikke stjæler næring og liv fra kroppen. Vi må forstå, at et langt livs dårlige spisevaner ikke kan kureres med en recept fra lægen. Og vacciner reder dig altså heller ikke fra en dårlig livsstil. Spis og drik flere grøntsager, spirer, ukrudt og salater!

Relaterede produkter