• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Mads Bo bruger sin Vitamix flere gange om dagen og har derfor god erfaring med denne powerblender. Se med i videoen herover, hvor han giver dig tips og tricks til at komme godt fra start med din nye Vitamix.

Kom godt i gang med at bruge din Vitamix

1. Når du modtager din Vitamix, pakker du den ud og finder en god plads til den i dit køkken. Vask kanden inden du begynder at bruge den til madlavning.

2. Tilslut maskinen til strøm.

3. På Ascent serien sidder der en Tænd/Sluk knap på højre side af din maskine, når du tænder den kommer der lys i displayet. Denne knap er ikke på Explorian modellerne og ej heller et display, den er ready-to-go så snart den er sat i strøm.

4. Når du putter ingredeinser i din kande, så start med de blødeste ingredienser i bunden og slut af med de hårdeste i toppen. Stil din kanden på motorbasen, den skal ikke klikkes på og skal kunne dreje lidt fra side til side.

5. Husk at sætte låg på inden du starter. På Ascent-serien vil maskinen heldigvis ikke starte før låget er klikket på i begge sider. Explorian kan faktisk godt starte uden låg – det laver et værre svineri, hvis man kommer til at starte den uden låg ;-)

6. Sæt maskinen på det ønskede program. Brug tamperen (den medfølgende stav) til at presse ingredienserne ned mod kniven. Bliv ved til det cirkulerer af sig selv. Hvis det er is du laver, skal du lægge kræfter i og du vil skulle bruge staven hele vejen igennem. Når det så cirkulerer selv, så er din is færdig. Pas på du ikke blender for længe så det bliver for flydende.

7. Bruger du ikke et program eller er der ikke program på din model, så start på hastighed 1 og øg til hastighed 10 i løbet af de første 10 sekunder. Maskinen elsker at bruge sine hestekræfter og da den er luftkølet, får du det bedste og hurtigste resultat ved at blende på fuld hastighed. Husk stadig at bruge tamperen! Den tager ikke skade af at du presser frosne ingredienser ned i kniven.

8. Blender du primært frostvarer i din smoothie og ønsker du en ekstra flydende konsistens, kan du evt. køre smoothie-programmet en ekstra gang. Vitamix’ smoothie-program er designet til ca. 70 % frisk og 30 % frost.

9. Du kan også bare blende lidt ekstra manuelt på fuld hastighed indtil den ønskede konsistens er opnået. Husk stadig at bruge din tamper! -Den er din bedste ven.

10. Når du først begynder at bruge din Vitamix vil den godt kunne lugte lidt ’brændt’ eller af varm motor, det er ganske normalt. Lugten fortager sig med tiden og forsvinder hurtigere, når der blendes på fuld hastighed. Så bare tag det roligt.

Her kan du finde guides til alt, du kan lave med en powerblender som Vitamix.

Læs også artiklen med 10 tips & tricks til din Vitamix her.

Relaterede produkter