Ja tak til rent drikkevand

Hvordan renser man vandet? | Læs om drikkevand på High on Life

Pfas, medicinrester og pesticider i vores danske drikkevand! Bekymret, men samtidig en smule forvirret? Det er der ikke noget at sige til. For på trods af en principiel nultolerance overfor pesticider i vores danske drikkevand, dukker der løbende nye lukninger af vandboringer op. Læs med og bliv klogere på vand, vandkvalitet og hvad du selv kan gøre for at få rent drikkevand.

Er drikkevandet rent i Danmark?

Desværre ikke rent nok, hvis du spørger os. Mange møder dette med skepsis – for den generelle opfattelse er, at vi har verdens reneste drikkevand. Desværre tyder det på, at grundvandet er forurenet og der fortsat findes problematiske stoffer i drikkevandet. Det kræver ikke mere end 1 minuts research på nettet for at finde hundredvis af artikler, om forurenet grundvand, lukkede boringer og konstant hævede grænseværdier. Tænk også på, at vi dyrker over 50% af Danmarks areal og har i mange år sprøjtet lang størstdelen. Det er naivt at tro at disse giftstoffer forsvinder af sig selv. Og vi har ingen ide om hvilken effekt disse stoffer har på os selv og vores børn.

 

 

Hvor kan man finde rent drikkevand?

Desværre er vi nødt til at indse, at vores drikkevand ikke længere er som i gamle dage. Det er muligt at vandværket kan fremvise analyser indenfor grænseværdierne. Men man kunne spørge sig selv: Hvorfor er det nødvendigt at have grænseværdier? Ud fra hvilke hensyn er disse grænseværdier sat? Hvilke stoffer kigger de ikke efter i analysen? Og hvordan behandler de vandet, for at opnå det resultat, som kommer ud af din vandhane?

Det er jo ikke for sjov, når vandværker rundt omkring i landet må lukke boringer. At afvente er derfor ikke en strategi,vi har tænkt os at følge. Vi går ind for, at alle kan tappe rent drikkevand direkte fra hanen. Faktisk har vi slået et slag for rent drikkevand i flere år. Men indtil det er en realitet, ser vi det som en nødvendighed, at vi selv renser vores vand. 

Er det nødvendigt at rense sit vand?

Hvis du har været til et af Mads Bos foredrag, så ved du, hvor meget vand betyder for din krop og ikke mindst dine mange celler. Faktisk består du af 70% vand og de fleste er klar over, at vand har indflydelse på vores sundhed og vores generelle velbefindende. Du kan se din krop som en stor fiskebowl. Udover at hydrere vores mange millioner af celler fra top til tå, så er en af vandets opgaver at hjælpe vores krop med at rense den og afgifte den. Så det giver jo ikke nogen mening at indtage evighedskemikalier på daglig basis. Det giver heller ikke mening at investere i økologisk frugt og grønt for at undgå pesticidrester, hvis man efterfølgende drikker det i forbindelse med sit daglige vandindtag. 

Hvordan renser man sit vand?

Så hvis du har fået nok PFAS og PFOS for i dag, så tag ansvaret tilbage. Som vi ser det, så er den eneste mulighed vi har, at rense vores drikkevand i vores eget hjem. Ja det koster tid og penge! Men tænk over det, vi bruger gerne penge på sundhedsforsikringer, vitaminpiller og økologisk grønt - men samtidig drikker vi gerne sprøjtegifte, evighedskemikalier, tungmetaller og medicinrester? 

Der findes mange muligheder og teorier om vandrens. Vi er konstant opmærksom på disse og afsøger - som altid - simple og effektive løsninger.
Vi har valgt at bruge OsmoFresh, som er et avanceret, men simpelt, billigt og effektivt vandrense-system. Vandrenseren er Plug & Play, da den kun har brug for en stikkontakt og postvand i vandbeholderen, for at rense dit vand. Det er derfor et vandrens system, som alle kan installere i hjemmet. 

Du kan læse meget mere om OsmoFresh her.