• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Det behøves hverken at være bøvlet, avanceret eller langsommeligt at lave en hurtig og nem isdessert. Har du en kraftig blender med stav og nogle frosne ingredienser tager det ikke mere end 50 sekunder. Og du behøver ingen ismaskine. Her får du en trin for trin guide til at lave is på din blender. Vi har et hav af opskrifter her på siden.

Inden du starter: Tips til at lave sunde is på din blender

  • Væske: I princippet kan du bruge alle former for væske i dine is. Det kunne f.eks. være plantemælk, friskpresset juice og aroniasaft, som alle både er fornuftige og har potentialet til at bidrage med en smuk farve. Du kan også bruge fed kokosmælk, da konsistensen bliver mere flødeis-agtig. Hold igen med væsken, så din is ikke bliver for flydende. Gi den i stedet gas med staven. Det er altid nemmere at tilføje mere væske undervejs end at hive det ud igen.

  • Konsistens: Ønsker du en lækker, cremet og fed konsistens, skal du vælge de fede frugter som avokado, banan og mango. Hvis du blender frosne ingredienser for lang tid, vil blenderen begynde at varme dem op, hvilket resulterer i, at konsistensen begynder at blive for flydende. Så det er en balance mellem at få ingredienserne blendet ordentligt, men ikke for lang tid. Og bliver opskriften nu af den ene eller anden grund for tynd, kan du altid tilføje en ekstra banan, avokado, lidt mango eller en håndfuld isterninger.

  • Køb bananer, køb bananer: Bananer er genial base i både is og smoothie. Du kan med fordel købe stort ind, brække dem i 2-3 stykker og fryse ned. Frosne bananer er sødere og så giver de en ret genial konsistens. Brune pletter gør ikke spor, tværtimod smager de ofte af mere.

  • Brug tamperen: Generelt er det en god ide at komme de blødeste ingredienser i bunden af blenderkanden først, da det gør det meget nemmere at blende. Ellers handler det om at bruge tamperen flittigt, til at presse ingredienserne ned mod kniven. Langt de fleste is, man laver på blenderen, egner sig fantastisk til fryseren, så overvej at lave en dobbelt portion og frys noget ned til næste gang, du bliver lækkersulten. Her kan du både bruge isforme med pind, og ligeledes blot komme det i en skål og bruge en iskugleske.

  • Smag og pynt Som med smoothies er det en god ide at eksperimentere med smagsgivere som lakrids, vanilje, kardemomme, anis og kakao. Du kan også fint lege med både saft og skal fra f.eks. lime og appelsin. Opskrifterne kan toppes med tørrede gojibær, hakkede nødder og mandler, kokos, chokolade eller kakaonips. Det giver et flot farvespil og fungerer rent smagsmæssigt rigtig fint.

Jordbærsorbet på blender - sådan gør du trin for trin

is i kande
Den sunde is med jordbær er en klassiker. Tilføj ekstra jordbær, brombær og blåbær for en dybere farve og smag. Det er kun fantasien, der sætter grænsen for, hvordan du serverer den.

Ingredienser:
2 dl Aroniasaft
2 bananer 
2 håndfulde frossen mango
3 håndfulde frosne jordbær 

udenbanan
Start altid med de bløde ingredienser i bunden af kanden. I dette tilfælde Aroniasaften og bananerne. Og så bygger du oven på med de frosne ingredienser.

Tilføj nu de frosne ingredienser.

Nu skal du igang med at blende. Her handler det om at bruge staven/tamperen flittigt til at presse ingredienserne ned mod kniven. Find balancen mellem at få ingredienserne blendet ordentligt, men ikke for lang tid, så konsistensen bliver for flydende.
Tænd maskinen på laveste niveau og øg til højeste hastighed indenfor de første 10 sekunder. Blend alle ingredienser i ca. 40- 50 sekunder, mens du husker at bruge staven. Den ultimative istest er at du kan vende kanden med bunden i vejret uden isen ryger ud.

Serveres med det samme eller scoop det i kugler og læg i fryseren i ca. 30 minutter så får de en flot kugleform. Tryl, leg og eksperimentér endelig videre med andre smage og drys med tørrede gojibær, hakkede nødder, kokos, chokolade eller kakaonips.

Relaterede produkter