• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Hvidkåls- og æblesalat

Salat med hvidkål og æble

(1 stemme) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Desværre har mange danskere et lidt anstrengt forhold til kål, hvilket er super ærgerligt, da kålen indeholder en lang række vitaminer, flavonoider og andre plantenæringsstoffer. For at bryde dette forhold, har jeg udviklet denne super lækre og knasende sprøde salat, som både kan spises morgen, middag og aften - hele året rundt.

Salaten er super nem at tilberede og får med dens dressing en ret genial smagssammensætning og et skønt bid. Og nå ja, så mætter den godt. Du kan for variationens skyld sagtens udskifte hvidkålen med rødkål og/eller spidskål. Det vigtigste er at få gjort kål på...kålen. Og det kan blenderen hjælpe med.

Hvis du ikke kan spise det hele på en gang, eller hvis du bare gerne vil forberede i god tid, så kan du opbevare din salat i en vakuumbeholder i glas, for på den måde at holde salaten frisk og undgå madspild.

Find flere opskrifter du kan lave på din Vitamix i min bog ”PowerBlending” – Verdens hurtigste fastfood.

Ingredienser

  • 1⁄4 hvidkålshoved
  • 2 æbler
  • 1 dl mandler
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1 spsk olivenolie
  • Saften fra 1/2 citron
  • 1 spsk akacie honning
  • Lidt salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Rist mandler og sesamfrø på en tør pande
  2. Hak hvidkål og æble fint
  3. Bland mandler, sesamfrø, hvidkål og æble i en skål
  4. I en anden skål blandes appelsinsaft, olie, akacie honning, salt og peber til en dressing
  5. Dressing vendes i salaten