• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Hjemmelavet Oliventapenade

Oliventapenade med timian og kapers

  • Oliven tapenade
(1 stemme) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Vidste du at du sagtens kan lave din egen oliventapenade? Det tager ikke særlig lang tid og den smager formidabelt.

Servér oliventapenaden til et tækkert tapasbord eller på et stykke godt knækbrød, når sulten trænger på.

Opskriften i blenderskålen fra Vitamix. Det smarte ved at lave den i blenderskålen er, at du kan opbevare din oliventapenade i blenderskålen og den kan holde sig i et par uger på køl.

Ingredienser

  • 1,5 dl. sorte eller grønne oliven uden sten
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk kapers (er du ikke vild med kapers kan de udelades eller bruge færre)
  • 1 tsk tørret timian
  • Olivenolie, ca. 0,5 dl
  • Smag til med salt til sidst

Fremgangsmåde

  1. Kom oliven i din blenderskål, der kan være ca. 1,5 dl
  2. Kom derefter kapers, hvidløg, timian og olivenolie i skålen
  3. Skru knivbasen på din blenderskål og sæt den på din Vitamix
  4. Start på laveste hastighed og øg stille op til ca. 5-6 stykker
  5. Hold øge med indholdet og vær opmærksom på du ikke får blendet ingredienserne til en for flydende konsistens
  6. Om du ønsker en grov eller fin tekstur på din tapenade er helt op til dig
  7. Smag til med salt til sidst