• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Glutenfrie chai boller

Med YOLO chai

(1 stemme) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Der er intet som et par lune boller, og endda slet ikke hvis smagen er helt i top. 

Disse glutenfrie boller er lavet med YOLO Chai sticky chai te, som giver bollerne en varm, dyb og krydret smag. De glutenfrie chai boller kræver dog, at du lige bruger tid på at lave chai teen samt lader den køle af. Du kan med fordel lave din chai te dagen inden - dette vil blot give en endnu mere intens smag. Når chai teen først er lavet, er det let som en leg at mixe dejen sammen og bage dem - vi lover dig, at de er det hele værd. 

Vi har lavet havremel, majsmel og kikærtemel på Vitamix tørkanden.

Ingredienser

  • 5 dl chai te
  • 2 spsk husk
  • 30 g. solsikkekerner
  • 30 g chiafrø
  • 150 g. havremel
  • 70 g majsmel
  • 50 g kikærtemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk honing
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge din chai te
  2. Vi bruger Yolo chai 1 spsk chai til ½ liter vand, som du koger i 15 minutter under låg
  3. Lad den afkøle lidt inden du bruger den i dejen
  4. Hvis du gerne vil have ekstra smag, kan du koge teen dagen før og lade den trække i køleskabet med chaiblandingen i indtil næste dag
  5. Tænd ovnen på 220 grader
  6. Rør husk ud i det kolde eller lunken chaiafkog
  7. Pisk grundigt og stil til side i 10 minutter
  8. Imens måler du alle de tørre ingredienser af
  9. Rør honning ud i husk blandingen, som nu er blevet til gelé
  10. Tilføj de tørre ingredienser og rør godt og grundigt
  11. Form bollerne på med en ske, kom dem i ovnen og sænk temperatur til 200 grader
  12. Bag i 30-35 minutter