Glutenfri chai boller

Glutenfri boller med smag af chai te

Glutenfri chai boller | Glutenfri boller med smag af chai te

Der er intet som et par lune boller, og endda slet ikke hvis smagen er helt i top. 

Disse glutenfri boller er lavet med YOLO CHAI Sticky Chai te, som giver bollerne en varm, dyb og krydret smag. De glutenfri chai boller kræver dog, at du lige bruger tid på at lave chai teen samt lader den køle af. Du kan med fordel lave din chai te dagen inden - dette vil blot give en endnu mere intens smag. Når chai teen først er lavet, er det let som en leg at mixe dejen sammen og bage dem - vi lover dig, at de er det hele værd. 

Lav dit eget glutenfrie mel på Vitamix tørkande til Ascent eller Explorian.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 5 dl chai te (gerne af mærket YOLO CHAI)

  • 2 spsk HUSK

  • 30 g. solsikkekerner
  • 30 g chiafrø
  • 150 g. havremel, glutenfri

  • 70 g majsmel
  • 50 g kikærtemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk honning

  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge din chai te

  2. Vi bruger 1 spsk YOLO CHAI Sticky Chai te til ½ liter vand, som du koger i 15 minutter under låg

  3. Lad den afkøle lidt inden du bruger den i dejen

  4. Hvis du gerne vil have ekstra smag, kan du koge teen dagen før og lade den trække i køleskabet med chaiblandingen i indtil næste dag

  5. Tænd ovnen på 220°C

  6. Rør HUSK ud i det kolde eller lunken chaiafkog

  7. Pisk grundigt og stil til side i 10 minutter

  8. Imens måler du alle de tørre ingredienser af

  9. Rør honning ud i husk blandingen, som nu er blevet til gelé

  10. Tilføj de tørre ingredienser og rør godt og grundig

  11. Form bollerne på med en ske, kom dem i ovnen og sænk temperatur til 200°C

  12. Bag i 30-35 minutter