• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Galette med rødbede og hokkaido

Tærte bagt uden tærteform

(1 stemme) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Lyder det ikke fristende at lave en tærte, hvor du ikke skal bruge tid og kræfter på at gøre en tærteform ren efter brug? Med en galette slipper du nemlig for det, da dejen i sig selv danner tærteformen. 

Det geniale ved en galette er, lige som med en tærte, at du kom komme lige det fyld i, som du ønsker. Denne version er med rødbede og hokkaido - en rigtig god efterårsret. Ved at tilføjede gedeost, får smagen lidt mere karakter, da rødebede og hokkaido har en sød og mild smag. 

Galetten er super simpel at lave. Du kan vælge at lave din egen dej eller købe en, hvis du vil gøre det endnu mere simpelt. Præmisserne er de samme uanset. 

Ingredienser

Dej
  • 250 gr boghvedemel
  • ½ tsk salt
  • 75 gr olie
  • 1 æg og 1 æggehvide
  • Evt. lidt vand
Fyld
  • 260 gr hokkaido
  • 250 gr rødbede
  • 150 gr frisk gedeost
  • 4 æg
  • Frisk timian
  • Salt
  • Peber
  • En smule citronsaft

Fremgangsmåde

Dej
  1. Bland boghvedemel, salt og olie sammen
  2. Pisk ægget og æggehvide sammen med en gaffel i en kop
  3. Tilsæt det til skålen og mix det hele sammen til en dej - tilføj evt. lidt vand
  4. Stil det på køl i 15 min
Fyld
  1. Forvarm ovnen på 200 grader
  2. Skræl rødbede og hokkaido og skær dem i små tern
  3. Kom ternene på en bageplade med olie, salt, peber og frisk timian
  4. Bag i 20 minutter
  5. Sænk ovnen til 175 grader
  6. Bland restererende ingredienser til osteblanding i en skål
  7. Rul dejen ud
  8. Smør osteblandingen på midten af dejen
  9. Hæld rodfrugterne på og kom lidt ekstra timian på
  10. Bag i 25 minutter