• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

SLUT MED UNDSKYLDNINGER – det sure med det søde.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at mit største ønske er, at så mange mennesker som muligt vil få et bedre kendskab til sig selv og begynde at tage ansvar for egen sundhed og velbefindende.

Som coach og kostvejleder har jeg gennem tiden hørt mange forskellige undskyldninger for ikke at tage ansvar. Ser man nærmere på disse undskyldninger, holder de som oftest ikke en meter. Det er disse undskyldninger, som gør, at folk ikke får spist den rigtige kost, presset deres juice, trænet eller slappet af. Nedenfor vil jeg banke fire af de mest almindelige undskyldninger til jorden.

Undskyldning nr. 1:

“Jeg ville gerne, men jeg har simpelthen ikke tid.” 

Det er tankevækkende, at det ofte er de samme folk, som meget præcist kan forklare, hvad der skete i sidste afsnit af X-factor, Danmark har talent, Vild med Is, undskyld jeg mener Glat på Dans – eller hvad det nu lige er, det hedder.

De bruger, jeg ved ikke hvor meget tid foran skærmen, drikker sig fra sans og samling i weekenden – og render med damer gør de garanteret også! De selv samme mennesker mener, at de simpelthen ikke kan finde tid til at tilberede en banan, presse en citron eller spise et æble.

På samme måde er der mennesker, som siger; “jeg fik simpelthen ikke tid til at ringe til dig forleden” – det, de i virkeligheden siger, er; “jeg fik simpelthen ikke tid til at ringe til DIG”. Hvis en person gav dig et nummer, og du kunne få et hvilket som helst ønske opfyldt ved at ringe til det, tror du så, at du ville få ringet? You bet! Hvis dit helbred er af afgørende betydning, skal du nok finde tiden til at presse juice.

Så hvad er din motivation for at drikke friskpresset juice? En af de ting, vi alle har tilfælles, er tiden. Vi har alle 24 timer i døgnet lige meget hvor travlt, vi tror, vi har. Vi kan alle finde tid til at spise sundt, lave vores daglige juice og træne. Det handler alt sammen om prioriteter.

Kender vi konsekvensen?

Hvad er motivationen for at gøre det? Hvis vi er helt klar på, hvorfor vi gør det, ændrer det som regel en hel del på vores prioriteringer.

Sundhed, juice og træning skulle uden tvivl ligge nummer et til tre på denne liste, for uden vores gode helbred er vi ikke meget. Alt for mange skal desværre først ‘lugte til osten’, før de begynder at tage ansvar. Vores mentale og fysiske sundhed burde være vores primære fokus,  fra vi slår øjnene op om morgenen.

Bruger du mere end 10 minutter på at presse juice, drikke de gyldne dråber og rengøre maskinen, ja så har du snakket i telefon, surfet på nettet eller brugt tid på en anden ubetydelig aktivitet. Fra jeg går i køkkenet, til jeg har presset det flydende solskin, vasket op og drukket det, går der ikke mere end 10 minutter. Hvor lang tid tager det at spise en portion cornflakes eller en ostemad?

Det ironiske er, at hvis du spiser sundt og tager ansvar, vil du ikke kun føle et større mentalt og fysisk overskud i hverdagen, men også leve længere. Du vil have mere energi til at leve dine drømme og derfor  udrette og opleve mere. Til daglig vil du føle dig lettere og mere frisk, så du tilmed får ting gjort hurtigere. Din investering tjener sig altså ganske hurtigt hjem. Jeg vil derfor uden tøven påstå, at du får et  længere, sjovere og mere livligt liv – og ja, du får mere tid!

Undskyldning nr. 2

“Jeg ville gerne, men juicemaskinen er SÅ svær at rengøre.”

Efter at have testet samtlige maskiner på markedet – inklusive de lidt ældre modeller, hvor der både skal bruges værktøj, knofedt og stor viljekraft til rengøringen – er jeg fuldstændig enig. Men det var dengang. Som med alle andre produkter i denne verden er der kommet nye og mere brugervenlige udgaver; heldigvis! Min favoritjuicer er slowjuiceren fra Hurom. Bruger du mere end to minutter på rengøringen, har du gjort noget forkert og kan du ikke finde disse to minutter, ja så er din sundhed simpelthen ikke vigtig nok for dig!

Undskyldning nr. 3:

“Jeg ville gerne, men jeg har ikke plads til en juicemaskine.”

Denne undskyldning handler efter min opfattelse også om prioritering. Er pladsen trang, anbefaler jeg, at du prioriterer dit køkkengrej. Giv dine køkkenmaskiner karakterer på en skala fra et til ti. Alt, der ødelægger næringsstoffer og gør ‘levende mad’ til ‘død og sygdomsfremmende mad’, må nødvendigvis nedprioriteres. Alternativt ryger alt under karakteren seks til genbrug.

Hvis du efter denne event stadig er i besiddelse af en frituregryde eller en mikrobølgeovn, kan jeg, som min gode ven Carsten Vagn-Hansen, anbefale at stille dem i baggangen og bruge dem til at opbevare dine gamle sko i! Løber du tør for køkkenapparater og stadig mangler plads, er turen kommet til tallerkener, kopper og glas. Det er nemlig muligt at drikke af kanden.

Undskyldning nr. 4:

“Jeg ville gerne, men jeg har simpelthen ikke råd.”

Når vi snakker juice og sundhed, er sandheden, at du simpelthen ikke har råd til at lade være. Jeg mener, hvad er kursen på din lever? Hvor meget er dit hjerte værd? Eller hvad med dit liv? Man kan ikke fastsætte en pris på saftig sundhed. Inden for de sidste par år har jeg haft fem bekendtskaber, som nu lever andetsteds. De fire af dem er døde  af kræft. Fælles for disse mennesker er, at de alle med glæde ville have givet hver en skilling, de ejede for en sund, fin og rask krop. Det er først, når folk har haft oplevelser som disse, at de finder ud af, hvor lidt penge betyder i forhold til sundhed. Disse mennesker ville alle ønske, at de havde taget ansvar for deres egen sundhed på et tidligere tidspunkt. Og hvor dyrt er det lige, det behøver at være?

Man kommer langt med et par træningsbukser, masser af vand, en næringsrig kost og en sund mental indstilling til livet. Du behøver ikke at købe et medlemskab til det dyreste fitnesscenter. Selv frugt og grønt behøver ikke at være dyrt. Alle kan lunte forbi grønthandleren sidst på dagen, hvor mulighederne for at gøre en god handel er mange. I modsætning til hvad vi er blevet hjernevasket til at tro, har vores kroppe ikke brug for store mængder mad. En af de største grunde til, at folk overspiser, er at deres kroppe lider af fejlernæring. Deres kroppe er overfodrede og underernærede. Så snart vi fodrer kroppen med det, den spørger efter, går vi heller ikke rundt og føler os sultne hele tiden.

I min verden skal en blender og en juicemaskine være standardudstyr i ethvert køkken. Grunden til min store begejstring for netop disse to køkkenmaskiner er, at vi på dem tilbereder ‘levende’ mad – det er hverken kogt, stegt eller ødelagt. Det er fyldt med liv. Og for lige at gentage mig selv igen:

Vil du leve, føle dig i live og være energifyldt så spis levende mad.  Vil du føle dig ’død’, træt, gammel og deprimeret så spis ’død’ mad.

Friskpresset juice er efter min mening den bedste helbredsforsikring af alle. Om jeg så skulle betale 100 kr. for et glas friskpresset juice, så skulle jeg nok finde pengene!

Saftigt tip! Husk at dit ’hvorfor’, er langt vigtigere end ’hvad’ og ’hvordan’. Hvorfor ønsker du at drikke juice hver dag?

Relaterede produkter