• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Broccoli-porre tærte

(4 stemmer) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Tærte er en genial og nem hverdagsret, som de fleste kan lide. Med en god tærtebund er det nærmest kun din fantasi, der sætter grænser for, hvilket fyld du vil komme i. 

Udover en nem hverdagsret er tærte også oplagt at gemme til næste dags frokost - og så kan de spises både lun og kold. 

Denne klassiske version med porre og broccoli smager ikke kun godt, men er også god for din krop. Broccoli er antiinflammatorisk og bekæmper dermed betændelsestilstande i din krop. Desudene er broccoli også god for fordøjelsen, kredsløbet, kroppens afgiftningsprocesser, immunforsvaret og forbrændingen - så du kan roligt spise et ekstra stykke. 

Ingredienser

Dej
  • 200 g havregryn
  • 200 g fuldkornsmel
  • ½ dl olie
  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt
Fyld
  • 2 porre
  • 2 løg
  • 170 g broccoli
  • 6 æg
  • 1 dl plantedrik
  • 1 tsk. timian og basilikum
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Dej
  1. Blend havregryn og fuldkornsmel i din blender og held det I en skål
  2. Kom salt og olie i skålen og tilføj vand lidt efter lidt (dejen på ikke være for blød)
  3. Kom dejen på køl i en times tid
  4. Dejen presses ud i en smurte tærteform og forbages i 12 minutter på 200°C
Fyld
  1. Rens porre, halver dem på langs og snit dem fint
  2. Skær løg fint
  3. Pluk broccoli i mundrette buketter
  4. I en skål blandes æg, plantedrik, krydderier, salt og peber
  5. Kom fyldet samt æggemasse i den forbagte tærte og bag yderligere i 30 minutter