Risalamande med plantemælk og vegansk flødeskum

Vegansk risalamande

Risalamande med plantemælk og vegansk flødeskum | Vegansk risalamande

Risalamande smager skønt, men hvad er alternativet, hvis man ikke er fan af den klassiske fløde?

Vi har lavet en lækker vegansk risalamande til dig, hvor mælken og fløden er udskiftet med mandeldrik og vegansk flødeskum. Vi er ret vilde med den, så hvis du ønsker et lækkert alternativ til den traditionelle risalamande, så spring ud i det.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 2,5 dl grødris
  • 2 dl vand
  • 1 liter mandelmælk
  • Knivspids salt
  • 100 g smuttede mandler
  • 250 ml vegansk piskefløde
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Tilføj risene i en gryde med vand. Lad det koge op og tilføj derefter mandelmælken, salt og en hel vaniljestang. Lad det små simre i ca. 35-45 minutter, indtil risene har opsuget mælken og rør jævnligt i det undervejs. Lad dernæst grøden køle ned, evt. natten over

  2. Fjern vaniljestangen fra grøden, når den er afkølet

  3. Læg mandlerne i blød i kogende vand og smut skallen af dem

  4. Hak dem fint og tilføj i grøden

  5. Pisk dernæst flødeskummen og vend flødeskummen i grøden

  6. Stil risalamanden i køleskabet indtil den skal serveres

Opskriftsvideo