Müsli

Müsli med grønne linser

Müsli | Müsli med grønne linser

Vi er vilde med müsli som topping på en cremet smoothie - det er en hel genial genvej til en mere mættende og nærende smoothie.

Normalt er grønne linser ikke noget vi forbinder med müsli, men i kombination med havre, frø, nødder og et drys af vanilje og kardemomme er det perfekt som knas på toppen. Grønne linser er tilmed en god kilde til B-vitaminer, som hjælper din krop med at omdanne måltid til energi og så er de rige på kostfibre, der fylder godt i maven. 

Brug den eksempelvis som topping på en cremet smoothie bowl.

Denne lækre müsli-opskrift er udviklet af et medlem fra vores facebookgruppe Smoothie365.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 1 dl grønne linser
  • 100 g grovvalsede havregryn
  • 50 g rugflager (kan erstattes med spelt/byg)
  • 50 g græskarkerner
  • 25 g hørfrø
  • 25 g sesam
  • 35 g hakkede hasselnødder
  • 50 g hakkede mandler
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Sirup

Fremgangsmåde

  1. Kog de grønne linser efter anvisning på pakken og læg dem på et rent viskestykke

  2. Kom alle tørre ingredienser i en skål, tilsæt de grønne linser og bland det godt rundt

  3. Fordel blandingen i et tyndt lag på et bagepapir og held sirup over

  4. Bag müslien ved 175°C varmluft i 20 min. - rør i blandingen hvert 7. minut

  5. Lad müslien køle ned og server det som topping til din smoothie - velbekommea!

Note

Hvis du ligger inde med hele kardemommekapsler, kan du erstatte stødt kardemomme med 5 af disse - det vil blot gøre smagen endnu bedre!