Blomkålstabouleh med ristede mandler

Sprød salat med blomkål

Blomkålstabouleh med ristede mandler | Sprød salat med blomkål

Blomkålstabouleh er blomskålsris med en lækker æbleciderdressing samt granatæble, masser af persille og ristede mandler. Blomkål er en lækker basis for et kulhydratfattigt måltid, som holder dig mæt i lang tid. . Denne blomkålstabouleh er helt perfekt som en solid måltidssalat med masser af protein og gode kostfibre for fordøjelsen.

Opskriften er udarbejdet af, Lene Lysholm, Biopat og Sundhedsrådgiver fra Biologisk Balance, som har fokus på at rådgive indenfor sundhedsoptimering og kost. 
Lene har hakket blomkålen på sin Vitamix og siger sådan om sin Vitamix blender:

”Vitamix er klart power toolet i mit køkken. Jeg laver så meget som muligt af min mad med  hjælp fra min Vitamix. Min daglige Smoothie, grøntsagssupper, diverse dressinger og hummus samt mange af ingredienserne til mine måltidssalater. Den gør det bare så meget nemmere at spise sundt. Først og fremmest fordi det går hurtigt i en travl hverdag, den ødelægger ikke maden og fungerer bare, nærmest uanset hvad man udsætter den for. Helt lavpraktisk har den gjort det lettere for mig, at få mange flere grøntsager i løbet af en dag.  Fordøjelsesmæssigt er det også fordel at Vitamix blender grøntsagerne så fint, uden at det bliver til mos. Det er utrolig optimalt for et sart tarmsystem, kroppen får lettere adgang til næringsstofferne og derved samlet et bedre udbytte af maden”

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

    Salat

  • 1/2 blomkål
  • 1/2 granatæble
  • 1 bundt persille
  • 50 g mandler
  • 11/2 spsk. soja eller tamari

  • Dressing

  • 1 spsk. god jomfruolivenolie
  • 1/2 spsk. æblecidereddike

  • En smule akacie honning

Fremgangsmåde

    Salat

    1. Kom mandler på en middel varm pande. Lad mandlerne få lidt farve og tilsæt så soya eller tamari. Rist dem nogle minutter - husk at røre godt rundt. Når alt soya er fordampet, så er de færdige. Hæld mandlerne på et stykke bagepapir og lad dem køle af

    2. Skyl og del blomkål i mindre buketter. Put dem i den store Vitamix kande og fyld vand i, så det dækker blomkålen

    3. Start blenderen på 1 og kør ca. 10-15 sek, indtil blomkålen er blevet til "ris". Pas på, det går hurtigt

    4. Hæld det hele i en si og lad blomkålsrisene dryppe godt af

    5. Skær granatæblet midt over og bank på bagsiden af skallen med en grydeske. Kan med fordel gøres ned i en skål i vasken, så du undgår rød saft over det hele. Sorter de hvide hinder fra

    6. Skyl og hak persillen groft

    7. Anret blomkålsris, granatæbler og persille i en skål eller dyb tallerken. Drys de afkølede mandler henover

    8. Har du overskud af mandler kan de fint gemmes til en snack

    Dressing

    1. Bland olivenolie, æblecidereddike samt akacie honning og vend blomkålsrisene i blandingen