Hvor meget juice må man drikke?

Friskpresset juice I High on life

For meget og for lidt. Hvad er den rette mængde juice? Få svaret fra Mads Bo her.

Hvor meget juice må man drikke om dagen?

Det er et spørgsmål, som jeg bliver stillet rigtig tit. Mange er bange for at drikke for meget juice – andre er bange for at drikke for lidt. Lad mig med det samme sige, at der ikke findes nogle specifikke anbefalinger i forhold til dagligt indtag af friskpresset juice. MEN jeg vil råde dig til at overveje: er det normalt at spise denne mængde frugt eller grøntsager? Det vil jo på ingen måde være særlig normalt at spise 11 appelsiner, ½ ananas, 4 kiwier og 5 æbler. Hvis al denne flydende energi ikke bliver 'brændt af', vil kroppen lagre den overskydende energi til senere brug - hvilket vi vist er nogle stykker, der ikke er videre begejstrede for.
Hvad den rette mængde er for dig, afhænger altså i høj grad af din størrelse og dit aktivitetsniveau.

Fordel din juice over dagen

Personligt drikker jeg ca. ½ liter friskpresset juice dagligt. Vi skal huske, at et lille glas dagligt bliver til rigtig meget over tid, og at bare fordi noget er godt, er det ikke ensbetydende med, at rigtig meget, er rigtig godt - vi er jo ikke i USA.
Jeg vil aldrig anbefale at drikke mere end 0,4-0,5 liter juice på én gang, da meget tyder på, at vi simpelthen ikke kan optage mere. Så drikker du mere end 0,5 liter juice dagligt, kan det derfor være en rigtig god ide at fordele det over dagen og f.eks. drikke juicen morgen og eftermiddag.

Grøntsagsjuice er bedst

Drikker du store mængder juice, er det særlig vigtigt, at det er grøntsagerne, du går efter, da frugtjuice har en negativ effekt på vores blodsukker. Optimalt set skulle vi drikke rene grøntsagsjuicer, men det vigtigste er nu engang, at det smager godt, så vi glæder os til at drikke det. Derfor anbefaler jeg et forhold, der hedder 80 % grøntsager og 20 % frugt.

Husk, at du er eksperten i dit liv, og du ved hvad der er bedst for dig.

Læs også artiklen '9 myter om juice' her.

/ Mads Bo