Drik dit ukrudt

Brændenælde i juice

Drop ukrudtsbrændere og round up, når ukrudtet vælter op af jorden. Drik i stedet dit ukrudt og de vilde planter. I denne artikel får du gode tips til at komme i gang med at drikke dit ukrudt. 

Mange ser ukrudt som en skændsel i deres have og bruger meget af deres fritid i weekenderne på at køre 'skidtet' på genbrugsstationen. Hvad laver de selvsamme så mandag? Jo, de står i kø for at trække et nummer på det lokale apotek. Hør her: Alt, hvad vi har brug for, står ude i naturen.  

Ukrudt i juicer og smoothies

Ukrudt indeholder langt flere vitaminer og mineraler end de sundeste grøntsager i supermarkedet. Faktisk indeholder brændenælder 122 gange så meget calcium som en banan. Og så er det helt gratis, det kommer helt af sig selv, det skal ikke passes og vandes, det skyder bare op overalt. Ukrudt VIL leve, uanset hvor meget vi forsøger at skille os af med det. Så vores budskab er klart: Drik grønne juicer, så tit du kan slippe afsted med det. Bladgrønt og andre grønne sager har en fuldstændig fabelagtig positiv indvirkning på din sundhedstilstand – og dit energiniveau! 

Juice med ukrudt - rå power

Konceptet med friskpressede juicer og smoothies går ud på at maksimere det daglige indtag af rå uspoleret grønt og ting, vi godt ved, er sunde for os - men som vi af den ene eller anden grund ikke får tygget os igennem. På den måde kan vi oppe indtaget af grønt, ukrudt, bær og frugt. Friskpressede juicer og smoothies åbner tilmed op for en uhyre effektiv forsyningsvej til kroppen. Der er direkte udbringning af vitaminer, mineraler, enzymer, kulhydrater, klorofyl og talrige andre plantestoffer - naturlige næringsstoffer, der styrker dit immunforsvar.

Sådan laver du en god juice med ukrudt

Hemmeligheden bag velsmagende grønne juicer og smoothies er at blive god til at kombinere. Derfor er en god balance mellem frugter, grøntsager og ukrudt altafgørende. Vi anbefaler et forhold, der hedder 80 % grønt og 20 % frugt og bær. I smoothies kan det være lidt sværere at camouflere smagen af det grønne. Derfor anbefaler vi et forhold, der hedder 50/50. Du kan altid starte med masser af frugt og bær, og derefter bliver mere modig med de grønne sager. 

Brug slowjuicer til brændenældejuicen

Det er indlysende ikke at plukke ukrudt langs veje og steder, hvor der kan være sprøjtet med ukrudtsbekæmpelse. Derudover kan man jo tænke i hundeejeres gåruter, spekulere i nedfaldne fuglelorte fra omkringliggende træer, osv.
Pluk den mængde, du har brug for, skyl det og brug det direkte i dine juice eller smoothie. Slowjuiceren Hurom er særlig god til ukrudt og bladgrønt, da den kværner og presser det grønne. Det er en meget nænsom proces med stor udnyttelse.
Du kan bruge stort set alle planter i din juice og smoothies. Prøv eksempelvis brændenældemælkebøtte og skvalderkål. Hvis du skriver ’ukrudt’ i søgefeltet oppe i toppen af hjemmesiden, kommer der et stort udvalg frem af opskrifter med ukrudt. 

Gå stille frem med sunde grønne drikke

Ukrudt er nok det vildeste, du kan drikke - i mere end én forstand. Af samme grund kan det være en god ide at starte stille og roligt, så din krop får en chance for at vænne sig til de gyldne dråber. Og er du ikke vant til at drikke potente sager som rødbede og ingefær, vil vi helt grundlæggende anbefale at starte stille og roligt ud.

Har du lyst til mere viden kan du i bogen Super Grønne Juicer & Smoothies læse alt om, hvordan du kan bruge ukrudt i dine juicer og smoothies. Der er også en masse opskrifter på alt fra mælkebøtte, vejbred, skovsyre og brændenælde.