Vilde Pandekager

Glutenfri pandekager med ukrudt

Vilde Pandekager | Glutenfri pandekager med ukrudt

Ud over at du kan bruge ”Det grønne, vilde guld” i juice & smoothies, kan du feks. også bruge det i pandekager og blinis. Her har du en opskrift på glutenfrie pandekager med vildt krudt. Du kan bruge det ukrudt du har f.eks: en blanding af brændenælder, skvalderkål, vild syre, ramsløg eller mælkebøtte. Har du ikke lyst eller mulighed for at bruge ukrudt, så kan du sagtens bare bruge frisk eller frossen spinat.

Læs mere om brændenælder her.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 100 g quinoa
  • 100 g røde splitlinser
  • 50 g blandede vilde spiselige planter (du kan bruge frisk eller frosset spinat i stedet for)
  • 1 tsk uraffineret salt
  • 5 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Skyl quinoa og splitlinser grundigt i en sigte

  2. Skyl de vilde spiselige planter (Overhæld brændenældeskuddene med kogende vand før du kommer dem i blenderen. Det fjerner en bismag som de har)

  3. Kom alle ingredienser i en blender og blend til dejen er helt glat og lysegrøn

  4. Lad dejen stå og hvile i ca. 30 minutter

  5. Rør lidt i dejen inden du begynder at stege pandekager af den

  6. Steg pandekagerne i olivenolie eller kokosolie. Du kan vælge at lave blinis af dejen i stedet for store pandekager