• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Vegansk vaniljeis

Vegansk vaniljeis

(3 stemmer) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Sommeren er ofte forbundet med store flødeis. Vi har lavet en lækker vegansk vaniljeis baseret på plantefløde, cashewnødder, banan og vaniljesukker, der smager af sommer og med et lidt lavere fedtindhold end den traditionelle flødeis. Dyp den i mørk chokolade og pynt med dit yndlings krymmel, f.eks. nødder.

Tip: du kan erstatte vaniljesukker med 1 tsk ren vaniljepulver for en mere intens smag.  

Ingredienser

  • 1 dl cashewnødder
  • 1 frossen banan
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk lecithingranulat
  • 2 spsk. ahorn sirup
  • 500 ml plantefløde (f.eks. soya eller risfløde)

Fremgangsmåde

  1. Iblødsæt cashewnødderne i en times tid. Dette kan godt undlades, hvis du har en Vitamix. Tilføj alle ingredienserne i blenderen og blend på høj hastighed i cirka 50 sek. Brug tamperen til at hjælpe blenderen på vej.
  2. Hæld ismassen på isforme og sæt dem i fryseren.
  3. Når isen er frosset, kan du tage dem ud af formene og dyppe i smeltet chokolade.
  4. Du kan også hælde ismassen i en bøtte og sæt på køl. Rør i den et par gange undervejs, indtil du mener, at den har den rette konsistens. Dette skal gøres for at undgå iskrystaller.