• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Vegansk ris ala mande

med plantemælk og vegansk flødeskum

(1 stemme) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Ris ala mande smager skønt, men hvad er alternativet, hvis man ikke er fan af den klassiske fløde?

Vi har lavet en lækker vegansk ris ala mande til dig, hvor mælken og fløden er udskiftet med mandeldrik og vegansk flødeskum. Vi er ret vilde med den, så hvis du ønsker et lækkert alternativ til den traditionelle ris ala mande, så spring ud i det.

Ingredienser

  • 2,5 dl grødris
  • 2 dl vand
  • 1 liter mandelmælk
  • Knivspids salt
  • 100 g smuttede mandler
  • 250 ml vegansk piskefløde
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Tilføj risene i en gryde med vand. Lad det koge op og tilføj derefter mandelmælken, salt og en hel vaniljestang. Lad det små simre i ca. 35-45 minutter, indtil risene har opsuget mælken og rør jævnligt i det undervejs. Lad dernæst grøden køle ned, evt. natten over.
  2. Fjern vaniljestangen fra grøden, når den er afkølet.
  3. Læg mandlerne i blød i kogende vand og smut skallen af dem.
  4. Hak dem fint og tilføj i grøden.
  5. Pisk dernæst flødeskummen og vend flødeskummen i grøden.
  6. Stil ris ala mande i køleskabet indtil den skal serveres.