• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Mød Jørgen der har droppet salaten og tager sit grønt i flydende form.

 

”Jeg er typen, der hader salat medmindre det er fyldt med feta, bacon og dressing. Derfor er juice og smoothie total win win for mig. Her kan jeg få 1 kilo grønt om dagen, som jeg ikke skal tygge mig igennem”.

Jørgen Kamstrup, 57 år

 

Jørgens juice- og smoothieeventyr startede flere år tilbage, hvor hans kone kom hjem med en slow juicer og en bog af Mads Bo. Jørgen blev hooked på idéen og mærkede, at han fik mere energi og overskud. Herfra gik der ikke lang tid, inden han begyndte at tage juice og smoothies ind i sin praksis.

 

Juice og smoothie mod angst

”Jeg arbejder med unge mennesker, som har udfordringer med vrede, sorg og angst. Fælles for dem alle er, at de ikke får morgenmad eller ordentlig mad i det hele taget. Nogle gange serverer jeg min frokostsmoothie for min klient, hvis de er helt ude af balance. I løbet af kort tid kommer overskuddet og de kan begynde at tale ind i udfordringerne”.

 

Undervejs fandt Jørgen også ud af, at de unges angstanfald blev udløst senere, når kroppens batterier var fyldt op. Erfaringen med kostens store indflydelse på det mentale helbred, gjorde at juice og smoothie nu er en fast del af hans praksis. De unge får opskrifter med hjem og allerede i løbet af 2 uger er der respons. ”De får nemmere ved at komme ud af sengen, de kan bedre overskue dagen og så er lysten og vejen til træningscentret eksempelvis ikke så lang”.

 

Jørgens tips til at komme i gang med smoothies

  • Start stille. Det tager tid at vænne smagsløgene til grønne ting
  • Giv det en chance og drik dem hver dag i 3 uger
  • Stå 10 minutter før op for at lave din smoothie, så er du godt kørende
  • Gør det nemt med at lave en ugeplan og handle ind til ugen
  • Brug ¾ dele grøntsager ¼ del frugt. Lad frugten give den gode smag
  • Hav tålmodighed, efter 3-4 dage begynder din krop at efterspørge grøntsagerne

 

Jørgens sunde rutiner

”Jeg starter altid dagen med at lave bladsellerijuice og smoothie. Juicen drikker jeg med det sammen. Smoothien deles på i to portioner, den ene får jeg til morgenmad efter træning. Den anden portion kommer i en vacuum beholder i køleskabet, som jeg spiser til frokost. Blenderen er jo genial, for er jeg småsulten sidst på dagen, kan jeg tage lidt frost grønt og en banan i blenderen og få minutter efter har jeg et sundt mellemmåltid. På den måde får jeg nemt 1 kg grønt om dagen, som smager godt og som jeg aldrig kunne tygge mig igennem”.

 

Energi og stabilt blodsukker med smoothies

Jørgens Vitamix kører 6-7 dage i ugen og juicemaskinen kører mindst 3 dage i ugen. Smoothies holder ham mæt og hjælper ham til et stabilt blodsukker hele dagen igennem uden sukkertrang. Ugens smoothies bliver planlagt hver lørdag, hvor Jørgen laver en ugeplan ud fra Mads Bos bøger samt inspiration fra nyhedsbrevet. ”Jeg har brug for variation, så jeg laver en ny smoothie hver dag. Til gengæld spiser jeg den jo både til morgenmad og frokost. Smoothiebøgerne hjælper mig til at komme hele vejen igennem grøntsagshylden – og så sidder farve, smag og konsistens altid lige i skabet. Juice freestyler jeg mere med”.

 

Mænd skal tage ansvaret tilbage

Jørgen mener, at alt for mange mænd ligger ansvaret om kost og grøntsager over til kvinden. ”Vi mænd har jo ikke problemer med at rode med motorcyklen eller komme afsted til spinning, så selvfølgelig kan de også sætte smoothies i system. Man skal være villig til at bruge lidt af sin dag på den, men ærlig talt, jeg bruger 10 minutter. Mange har også en overbevisning om, at det tager lang tid at vaske juicemaskinen af – det tager kun 2 minutter. For det meste sidder tiden mellem ørerne.”

 

”Mit bedste råd er at lytte til kroppen, den er klogere end hovedet”.

 

 

Vi er vildt inspireret af, hvordan Jørgen har fået sat juice og smoothie i en fast rutine i hans hverdag. Vi håber, du kan få ideer fra Jørgens historie til at nå dine grøntsagsmål. Se flere inspirerende historier her.

 

 

Relaterede produkter