Mango og banan dessert

Dessert med mango og banan

Mango og banan dessert | Dessert med mango og banan

En lækker og sund anretning toppet med granola, poppet quinoa og en sundere version af en cremet karamel. Udskift endelig ingredienserne med frugter og bær i sæson. Så hvis det ikke er sæson for figner, så top desserten med fx tynde skiver af blomme, bær, appelsin, æble eller banan. 

Opskriften er udviklet af Michala Kramer, som står bag Micadeli.dk – en madblog med vegetaropskrifter. Brug en powerblender som Vitamix til opskriften.

Få tips og tricks til at lave is på din Vitamix her.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

    Is

  • 1 banan, frossen
  • 1 håndfuld mango omkring 2 dl, enten frisk eller frossen
  • 1 dl. vand
  • Pynt: Banan, figner, granola og poppet quinoa
  • Karamelsauce

  • 2 spsk. peanut butter
  • 2 spsk. ahornsirup

Fremgangsmåde

    Is

    1. Brug enten frosne bananer eller mango til opskriften. Hvis du ikke har noget af det på frost, så hæld et par isterninger med i blenderen sammen med den friske mango og banan

    2. Blend banan, mango og lidt vand under høj hastighed på din Vitamix

    3. Massen skal være tyk og cremet, juster selv med vandet

    Karamelsauce

    1. Lav karamelsaucen ved at blande peanutbutter og ahorn sirup i en lille foodprocessor eller blender til du har en cremet karamel-konsistens

    Anretning

    1. Anret smoothien som en dessert i en skål sammen med karamelsaucen. Pynt med frugt, granola og poppet quinoa.