• Fragt kun 39 DKK
 • Fri levering fra 499 DKK

Mads Bos store test af juicemaskiner

Mads Bos store test af juicemaskiner

Nu er den her! Juicemester Mads Bo har testet de 12 mest solgte juicemaskiner i Danmark. Udbuddet af juicemaskiner er de senere år eksploderet, og markedet nærmest flyder over af forskellige modeller og typer. Det kan være både forvirrende og overvældende at vælge den helt rigtige. Og netop det at vælge den helt rigtige juicemaskine kan meget vel være en af de vigtigste investeringer, du nogensinde foretager for dit helbred. 

Som tidligere automekaniker er jeg mere end bekendt med, at godt håndværk kræver godt værktøj. Og er der noget, jeg bliver spurgt om som juicemand på 13. år, ja så er det, hvilken juicemaskine jeg anbefaler. Så hvis du mangler en juicemaskine eller blot ønsker at opgradere den gamle, så er du kommet til det helt rigtige sted. Jeg har nemlig gjort mig rigtig mange erfaringer med saftigt udstyr, og jeg har testet på den anden side af 100 juicemaskiner. I denne test har jeg fokuseret på det, som jeg vurderer er allervigtigst, nemlig: 

 • hvor let er juicemaskinen at rengøre
 • hvor let er juicemaskinen at bruge
 • og hvor effektiv er juicemaskinen 

 

Se vores store sortiment af juicemaskiner her.

Saftcentrifuge eller slowjuicer?

Når du skal købe en juicemaskine, er det vigtigste (ligesom med alle andre produkter), at du finder ud af, hvilke behov du har. Er det hovedsageligt saft fra appelsiner du ønsker, vil jeg til enhver tid anbefale en meget simpel citruspresser, da den er effektiv, billig og meget nem at rengøre. Ønsker du at presse frugter og grøntsager, som jeg på det varmeste anbefaler, findes der grundlæggende to typer juicemaskiner – nemlig en saftcentrifuge og en slowjuicer. Typisk vil en centrifuge være billigere end en slowjuicer, men du kan også finde begge typer i den dyre ende af prisskalaen. 

Det særlige ved en slowjuicer er, at den nænsomt kværner frugter og grøntsager – i modsætning til en saftcentrifuge, der slynger saften ud ved høje omdrejninger og dermed ilter juicen mere. Med en slowjuicer iltes juicen mindst muligt, hvilket giver en optimal kvalitet af juicen, da flest mulige næringsstoffer og enzymer bevares intakte. Netop den minimale iltning af juicen betyder også, at juicen ikke skiller og skummer så meget, som når man bruger en saftcentrifuge. Derudover har slowjuiceren oftest en højere udnyttelsesprocent. Rent ernæringsmæssigt bevarer en slowjuicer vitaminerne bedre. Generelt siger man, at en slowjuicer bevarer 95 % af vitaminerne, og en saftcentrifuge bevarer 75-90 %. Særligt C-vitaminer er sårbare over for den iltning, der finder sted, når man juicer på en saftcentrifuge.

Fordelene ved en saftcentrifuge er, at den oftest er billigere at anskaffe og lynhurtigt laver en klar og filtreret juice, hvor man med en slowjuicer skal forvente at bruge lidt ekstra tid. Til gengæld får man en lidt mere fyldig juice, da der er væsentligt flere fibre i juicen. Det skyldes, at slowjuiceren typisk kværner og presser med blot 40-80 omdrejninger i minuttet, hvor centrifugen river og slynger med 8.000-12.000 omdrejninger. En slowjuicer leverer en sundere juice med større næring, mere smag og en øget holdbarhed på 2-3 dage i køleskab - forudsat at juicen opbevares korrekt, nemlig i lys- og lufttæt flaske eller drikkedunk.

Personligt vil jeg dog aldrig undervurdere en god saftcentrifuge, som i mange tilfælde vil være en god og billig måde at komme i gang på for nybegyndere, og da i særdeleshed hvis alternativet er, at du ikke får lavet friskpresset juice overhovedet. 

Fordele og ulemper ved en centrifuge

 • super hurtig 
 • billig at anskaffe 
 • meget let at bruge 
 • laver oftest en ren og klar juice, uden pulp (fibre) 
 • nedsat næringsværdi pga. iltning under fremstillingen 
 • juicen skiller og skummer mere eller mindre, afhængig af hvad der presses 
 • en smule mere støj end ved en slowjuicer 
 • ikke super god til bladgrønt som spinat, spirer og brændenælder

Fordele og ulemper ved en slowjuicer

 • fantastisk til bladgrønt som spinat, grønkål og spirer
 • ofte højere udnyttelsesprocent og mere lydsvag end en saftcentrifuge
 • lavere hastighed som betyder mindre iltning og dermed flere næringsstoffer
 • øget holdbarhed på juicen på 2-3 dage
 • skiller og skummer ikke på samme måde som en centrifugejuice
 • mange slowjuicere kan lave nøddemælk, f.eks. mandelmælk af iblødlagte mandler
 • slowjuiceren har en højere anskaffelsespris og tager lidt længere tid at benytte
 • man skal regne med mere pulp, dvs. flere fibre, i juicen
 • slowjuicere med lille indføringshul kræver meget forberedelsestid, da f.eks. æbler i mange tilfælde skal deles i seks stykker. Dette gælder dog ikke for Hurom H320N  som har en stor beholder på toppen, som du kan fylde med frugt og grønt. Maskinen førere så selv grøntsagerne ned mod kniven og presning. 

 

Sådan har jeg gjort

I denne test har jeg ikke vurderet på design, da det ofte er meget individuelt, hvad man kan lide og prioriterer. Jeg har derimod kigget efter og målt på effektivitet, hurtighed, rengøringsvenlighed samt holdbarhed. Jeg har givet alle saftpresserne et par ord med på vejen. I den forbindelse vil jeg gerne slå fast, at den perfekte saftpresser endnu ikke findes. Det er med andre ord et kompromis, lige meget hvilken model du vælger. Og nej, der findes desværre heller ikke en selvrensende saftpresser. 

Testen er baseret på 1 kg økologiske frugter og grøntsager. Jeg har valgt almindelige juiceingredienser. Helt specifikt: 200 g gulerod, 100 g rødbede, 250 g æble, 50 g broccolistok, 80 g citron, 100 g squash og 220 g ananas. 

PS: Ønsker du hundredvis af brugertilbagemeldinger på et specifikt produkt, vil jeg anbefale Amazon.com, hvor du kan læse bedømmelser og ratings på alle produkter. 

 C9640 Pulprør

Witt by Kuvings C9640

C9640 er en opgradering af den forrige model C9600. Den nye model Witt by Kuvings C9640 tager selvfølgelig stadig hele frugter og grøntsager, således at du kan ’slow juice’ uden at skulle skære alle ingredienser i småstykker. Den er meget lig C9600 i udseende og design. Den er i to andre farver, Koksgrå og Perlemor. Ændringerne er foretaget på låg og juiceskål. Låget er blevet forstærket i plastikket og gevindet er også blevet mere modstandsdygtig. Skålen har får et bredere og mere åbent pulprør, dette gør det noget lettere for maskinen at komme af med den overskydende pulp og derved risikeres overfodring af maskinen ikke så meget. Witt by Kuvings har holdt fast i den fantastiske forbedring ved C9600, som er det nye og mere effektive filter og kværnsystem, sammen med det re-designede pulprør sikrer det en langt mere ren og silkeblød konsistens af juicen. Det er verdensklasse.

Selvom pulprøret er forbedret, skal man stadig være opmærksom på, ikke at overfodre maskinen, da den ellers ’slår fra’. Presser du både frugter, grøntsager og bladgrønt, vil jeg vurdere, at Witt by Kuvings C9640 er den absolut bedste slowjuicer på markedet, da det er en rigtig fin allround slowjuicer, som både kan presse frugt og grønt. Denne flotte vurdering er grunden til, at den er sluppet igennem nåleøjet og har fået en plads i High on Lifes webshop.

Se billeder og læs mere om Kuvings C9640 slow juicer her

Vejl. udsalgspris: 3.995 kr.   Tid:1.15 min.   Mængde juice: 700 ml 

Witt by Kuvings C9600

Witt by Kuvings C9600

C9600 er en videreudvikling af den forrige model B6100. Den nye model Witt by Kuvings C9600 tager selvfølgelig stadig hele frugter og grøntsager, således at du kan ’slow juice’ uden at skulle skære alle ingredienser i småstykker. Størrelsesmæssigt er maskinerne identiske, men med hensyn til design og mekanik er der blevet foretaget en række forbedringer. Kuvings har med andre ord taget et ret genialt produkt (B6100) og gjort det endnu bedre (C9600). En af de bedste forbedringer, som jeg ser det, er det nye og mere effektive filter og kværnsystem, der sikrer en langt mere ren og silkeblød konsistens af juicen.

På samme måde som med alle andre slowjuicere skal du, trods det store indføringsrør, være opmærksom på ikke at overfodre maskinen, da den ellers ’slår fra’. Presser du både frugter, grøntsager og bladgrønt, vil jeg vurdere, at Witt by Kuvings C9600 er en af de bedste slowjuicere på markedet, da det er en rigtig fin allround slowjuicer, som både kan presse frugt og grønt. Denne flotte vurdering er grunden til, at den er sluppet igennem nåleøjet og har fået en plads i High on Lifes webshop.

Se video, billeder og læs mere om Kuvings C9600 slow juicer her

Vejl. udsalgspris: 4.495 kr.   Tid:1.20 min.   Mængde juice: 700 ml 

 

Witt by kuvings B6100

Witt by Kuvings B6100

Witt by Kuvings har med modellen B6100 som de første i verden udviklet en slowjuicer, der kan presse hele frugter og grøntsager, hvilket betyder, at du nu kan slowjuice uden at skære ingredienserne i små stykker. Witt by Kuvings har med andre ord gjort det nemt og hurtigt at lave en koldpresset juice. Netop den minimale iltning af juicen betyder også, at juicen ikke skiller og skummer så meget, som når man bruger en saftcentrifuge.

Vælger du Witt by Kuvings B6100, skal du dog forvente en mere fyldig juice med flere fibre, i modsætning til deres nyere model, C9600, og saftcentrifuger. På samme måde som med alle andre slowjuicere skal du trods det store indføringsrør være opmærksom på ikke at overfodre maskinen, da den ellers 'slår fra'. Presser du både frugter, grøntsager og bladgrønt, vil jeg vurdere, at Witt by Kuvings B6100 er en af de bedste slowjuicere på markedet, da det er en rigtig fin allround slowjuicer, som både kan presse frugt og grønt. Denne flotte vurdering er grunden til, at den er sluppet igennem nåleøjet og har fået en plads i High on Lifes webshop. 

Se video, billeder og læs mere om Kuvings slowjuicer her

Vejl. udsalgspris: 3.495 kr.   Tid:1.28 min.   Mængde juice: 700 ml 

 

 

Philips HR1869

Philips Easyclean HR1869

Denne saftcentrifuge er et godt bud på en billig, effektiv og rengøringsvenlig saftcentrifuge. Maskinen er på 900 watt og tager med sit store indgangshul hele frugter og grøntsager, som lynhurtigt presses til en lækker juice. Maskinens opbygning og patenterede kniv sikrer en endog meget effektiv udnyttelse af frugter og grøntsager. Den eneste ulempe er, at maskinen ilter juicen en smule, da den kører med forholdsvis mange omdrejninger. Min vurdering er, at denne saftcentrifuge fra Philips er den absolut bedste saftcentrifuge til prisen på markedet p.t. Det er grunden til, at den er sluppet igennem nåleøjet og har fået en plads i High on Lifes webshop.

Se flere billeder og læs mere om Philips Easyclean her

Vejl. udsalgspris: 1.499 kr.   Tid: 0.40 min.   Mængde juice: 700 ml

 

 

Hurom HU-700

Hurom HU-700, 2nd Generation The Boss

Noget af det særlige ved denne slowjuicer er, at den har en ’pulp-control’-funktion, således at du selv bestemmer mængden af fibre (pulp) i den færdige juice. Hurom HU-700 er et spændende bud på en holdbar og effektiv slowjuicer, der laver rigtig god juice. Den absolut største udfordring ved denne maskine er pris og tid. Maskinen kræver nemlig, at frugter og grøntsager skal skæres i meget små stykker. F.eks. skal et æble deles i hele 6 stykker. Til gengæld kan du nyde en koldpresset juice af høj kvalitet.

Vejl. udsalgspris: 4.495 kr.   Tid: 5.30 min.   Mængde: 725 ml

 

 

Gastroback advanced pro

Gastroback Advanced Pro

Denne saftcentrifuge er en af de allermest robuste på markedet. Både indgangshul og underskål er lavet i stål. Selve kniven og filtret er lavet i titanium, og motoren er på hele 1500 watt. Glem alt om at skære tingene i små stykker, da denne maskine kan tage endog meget store æbler (84 mm) i én mundfuld. Maskinen laver juice på rekordtid, den er nem at rengøre og har en flot finish. Eneste ulempe er, at maskinen ilter juicen, da den kører med rigtig mange omdrejninger.

Vejl. udsalgspris: 3.349 kr.   Tid: 0.40 min.   Mængde juice: 650 ml

 

 

Angel juicer

Angel Juicer 5500

Angel slowjuiceren er lavet i robuste materialer, den er tung og oser langt væk af godt kram. Den er som mange andre horisontalslowjuicere fuldstændig fabelagtig til bladgrønt som hvedegræs, brændenælder og spirer. Til gengæld er den et dårligt valg, hvis du ønsker at presse bløde frugter som æble, ananas og appelsin. Presser du udelukkende bladgrønt, vil dette produkt på effektivitetsfronten udkonkurrere næsten alle andre saftpressere. Pulpen (restproduktet) er knastørt, som savsmuld. Du vil med andre ord se en meget højere udnyttelsesprocent, end den vi har noteret i denne test, hvor vi har presset 50/50 frugt og grønt. Man kan godt føle sig lidt som en smed, når maskinen skal skilles og samles, da de mange metaldele og store tandhjul, der kværner grøntsagerne, vejer godt til. Maskinen kræver, at frugter og grøntsager skal skæres i meget små stykker. F.eks. skal et æble deles i 6 stykker. Køb denne maskine, hvis du ønsker et produkt for livet og hvis du primært presser bladgrønt.

Vejl. udsalgspris: 7.295 kr.   Tid: 4.58 min.   Mængde juice: 700 ml

 

 

Green star

Green Star Elite Juicer

Green Star slowjuiceren er et kvalitetsprodukt og som mange andre horisontalslowjuicere, er den fuldstændig fabelagtig til bladgrønt som hvedegræs, grønkål, brændenælder og spirer. Til gengæld er det et dårligt valg, hvis du ønsker at presse æble, ananas og appelsin. Presser du udelukkende bladgrønt, vil dette produkt på effektivitetsfronten udkonkurrere næsten alle andre saftpressere. Pulpen (restproduktet) er knastørt som savsmuld. Med andre ord vil du se en meget højere udnyttelsesprocent, end den vi har noteret i denne test, hvor vi har presset 50/50 frugt og grønt. Den absolut største udfordring ved denne maskine er pris og tid. Maskinen kræver nemlig, at frugter og grøntsager skal skæres i meget små stykker. F.eks. skal et æble deles i 6 stykker. Maskinen er forholdsvis rengøringsvenlig.

Vejl. udsalgspris: 4.500 kr.   Tid: 4.43 min.   Mængde juice: 700 ml

 

 

Hurum 600e

Hurom HU 600e

Hurom HU-600e er en fin og effektiv slowjuicer, der kører med ganske få omdrejninger, nemlig 42-43 omdrejninger i minuttet. Den absolut største udfordring ved denne maskine er tiden, som det tager at forberede og presse ingredienserne. Som med mange andre slowjuicere kræver modellen, at frugter og grøntsager skal skæres i meget små stykker. F.eks. skal et æble ofte deles i 6 stykker. Derudover skal du forvente en mere fyldig juice med flere fibre, i modsætning til saftcentrifugen. Maskinen er ok nem at rengøre.

Vejl. udsalgspris: 3.295 kr.   Tid: 4.58 min.   Mængde juice: 700 ml

 

Hurum 100

Hurom HU 100

Hurom HU-100 er en rigtig fin og effektiv slowjuicer, faktisk var det min første slowjuicer nogensinde. Som med mange andre slowjuicere kræver modellen, at frugter og grøntsager skæres i meget små stykker. F.eks. skal et æble ofte deles i 6 stykker. Derudover skal du forvente en mere fyldig juice med flere fibre, i modsætning til saftcentrifugen.

Vejl. udsalgspris: 2.695 kr.   Tid: 4.10 min.   Mængde juice: 660 ml

 

 

Sandstrøm

Sandstrøm juicer SFJ15E

Umiddelbart en rigtig fin juicemaskine som jeg havde store forventninger til. Jeg var især begejstret for indgangshullet i rustfrit stål. Blev dog meget skuffet, da jeg pakkede maskinen op af kassen. Jeg savner finish og som tidligere automekaniker må jeg indrømme, at den virker lidt ranglet. Allerede efter at have lavet juice én gang, gik selve pusheren i stykker. Fordelen er, at den kan tage hele frugter og grøntsager, samt den meget beskedne pris. 

Vejl. udsalgspris: 749 kr.   Tid: 0.34 min.   Mængde: 600 ml

 

 OBH

 

OBH Saftcentrifuge Prestige

Som jeg ser det, er der ikke meget prestige over saftcentrifugen fra OBH, der trods den spinkle kniv faktisk er ganske effektiv. Den havde lidt udfordringer med hårde ingredienser som rodfrugter. Maskinen er på 800 watt og tager med sit store indgangshul hurtigt hele frugter og grøntsager. Maskinen er svær at rengøre, og testeksemplaret kunne ikke holde helt tæt, hvilket resulterede i, at der løb juice ned langs maskinens motordel.

Vejl. udsalgspris: 999 kr.   Tid: 1.30 min.   Mængde juice: 650 ml

 

 

Braun

Braun J500 Multiquick

J500 er en fin centrifuge på 900W. Maskinen er udstyret med et 75mm rør til hele frugter. Rengøringen af J500 er en smule omstændelig. Derudover er jeg ikke videre begejstret for maskinens drypstopfunktion. Maskinen har en udnyttelsesprocent på sølle 50%.

Vejl. udsalgspris: 1.299 kr.   Tid: 0.43 min.   Mængde juice: 500 ml

 

 

Gastroback 40128

Gastroback Saftcentrifuge 40128 

Denne kraftige saftcentrifuge er på 1300 watt og presser derfor med sit store indgangshul nærmest hvad som helst på rekordtid. Maskinen er udført i robuste materialer og oser langt væk af kvalitet. Den er nem at rengøre og har en flot finish. Effektiviteten og udnyttelsen af saften levede dog på ingen måde op til mine forventninger, der scorer den nemlig bundkarakter. Som med mange andre centrifuger iltes juicen desværre en smule, da den kører med forholdsvis mange omdrejninger. Køb denne maskine, hvis du ønsker en blæret og lidt dyr centrifuge, som dog ikke udnytter saften optimalt. 

Vejl. udsalgspris: 2.399 kr.   Tid: 0.33 min.   Mængde juice: 450 ml

 

Wilfa prestige

Wilfa SJ150A

Markedets billigste slowjuicer. Maskinen virker noget ranglet, og man får som altid, hvad man betaler for. Som med mange andre horisontalslowjuicere er maskinen god til bladgrønt men dårlig til frugt. Faktisk var det så galt, at jeg ikke kunne gennemføre testen, da den inkluderer både ananas og æble. Min oplevelse var, at den halvpressede frugt kom tilbage op gennem indføringsrøret. Det mest positive ved denne maskine er, at den er meget nem at rengøre. Køb denne maskine, hvis du ønsker en meget billig slowjuicer, som er god til gulerødder, rødbede og bladgrønt og nem at rengøre.

Vejl. udsalgspris: 1.499 kr.   Tid: ikke angivet   Mængde juice: ikke angivet     Mærke: Wilfa slowjuicer

 Se vores fulde sortiment af slow juicere her

Om Mads Bo

Mads Bo er Danmarks førende juicemester og smoothiepusher. Han er forfatter til bestsellerne ‘High on Juice’, ‘High on Smoothies’, ’Super Grønne Juicer & Smoothies’ og ‘Super Simpel Sundhed’. Han er blandt andet kendt fra DR1 og TV2 og har de sidste ti år afholdt et utal af inspirerende foredrag. Gennem High on Life arbejder han for et sjovere og sundere Danmark.
Find opskrifter, juice TV og masser af tips og tricks på www.highonlife.dk

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud