Det lader til at JavaScript er deaktiveret i din browser. Du skal have JavaScript slået til i din browser for at kunne bruge alle funktionerne på dette website.
Man - fre 09.00 - 14.00
info@highonlife.dk
IL' TEMPO GIGANTE SHOT
Vandmelon is
Spizy Thai suppe
Sort quinoapizza
Udbuddet af juicemaskiner er de senere år eksploderet, og markedet nærmest flyder over af forskellige modeller og typer. Det kan være både forvirrende og overvældende at vælge den helt rigtige. Og netop dét at vælge den helt rigtige juicemaskine kan meget vel være en af de vigtigste investeringer, du nogensinde foretager for dit helbred.
Som tidligere automekaniker er jeg mere end bekendt med, at godt håndværk kræver godt værktøj. Og er der noget, jeg bliver spurgt om som juicemand siden 2003, ja så er det, hvilken juicemaskine jeg anbefaler. Så hvis du mangler en juicemaskine eller blot ønsker at opgradere den gamle, så er du kommet til det helt rigtige sted. Jeg har nemlig gjort mig rigtig mange erfaringer med saftigt udstyr, og har testet hundredvis af juicemaskiner gennem tiden.
I denne test har jeg fokuseret på det, som jeg vurderer er allervigtigst, nemlig:
Se vores store sortiment af juicemaskiner her.
Når du skal købe en juicemaskine, er det vigtigste (ligesom med alle andre produkter), at du finder ud af, hvilke behov du har. Er det hovedsageligt saft fra appelsiner, du ønsker, vil jeg til enhver tid anbefale en meget simpel citruspresser, da den er effektiv, billig og meget nem at rengøre. Ønsker du at presse frugter og grøntsager, som jeg på det varmeste anbefaler, findes der grundlæggende to typer juicemaskiner – nemlig en saftcentrifuge og en slowjuicer. Typisk vil en centrifuge være billigere end en slowjuicer, men du kan også finde begge typer i den dyre ende af prisskalaen.
Det særlige ved en slowjuicer er, at den nænsomt kværner frugter og grøntsager – i modsætning til en saftcentrifuge, der slynger saften ud ved høje omdrejninger og dermed ilter juicen mere. Med en slowjuicer iltes juicen mindst muligt, hvilket giver en optimal kvalitet af juicen, da flest mulige næringsstoffer og enzymer bevares intakte. Netop den minimale iltning af juicen betyder også, at juicen ikke skiller og skummer så meget, som når man bruger en saftcentrifuge. Derudover har slowjuiceren oftest en højere udnyttelsesprocent.
Fordelene ved en saftcentrifuge er, at den oftest er billigere at anskaffe og lynhurtigt laver et glas juice, hvor man med en slowjuicer skal forvente at bruge lidt ekstra tid. Det skyldes, at slowjuiceren typisk kværner og presser med blot 40-80 omdrejninger i minuttet, hvor centrifugen river og slynger med 8.000-12.000 omdrejninger. En slowjuicer leverer en sundere juice med større næring, mere smag og en øget holdbarhed på 2-3 dage i køleskab - forudsat at juicen opbevares korrekt, nemlig i lys- og lufttæt flaske eller drikkedunk.
Personligt vil jeg dog aldrig undervurdere en god saftcentrifuge, som i mange tilfælde vil være en god og billig måde at komme i gang på for nybegyndere, og da i særdeleshed hvis alternativet er, at du ikke får lavet friskpresset juice overhovedet.
Fordele og ulemper ved en centrifuge
Fordele og ulemper ved en slowjuicer
I denne test har jeg ikke vurderet på design, da det ofte er meget individuelt, hvad man kan lide og prioriterer. Jeg har derimod kigget efter og målt på effektivitet, hurtighed, rengøringsvenlighed samt holdbarhed. Jeg har givet alle saftpresserne et par ord med på vejen.
Testen er baseret på 1 kg økologiske frugter og grøntsager. Jeg har valgt almindelige juiceingredienser. Helt specifikt: 200 g gulerod, 100 g rødbede, 250 g æble, 50 g broccolistok, 80 g citron, 100 g squash og 220 g ananas.
Det er sjældent at der kommer revolutionerende forbedringer på juicefronten, som virkelig gør mig begejstret. Men når produktet kommer fra den producent, som opfandt verdens første slowjuicer-teknologi og har mere end 40 års erfaring på juiceområdet, så spærre man som juicemand øjnene op.
Hurom H320N er en gamechanger i forhold til alle andre juicemaskiner. Jeg vil gå så langt som til at sige next level juicing. Noget af det der gør denne maskine helt unik, er den store 2 liters påfyldningsbeholder, hvor du ganske simpelt hælder ingredienserne ned i. Du skal derfor ikke skære, hakke og snitte. Tænd for maskinen og vent 3-4 minutter, hvor du evt. tømmer opvaskemaskinen, soler dig på terrassen eller forbereder aftensmaden. - maskinen gør arbejdet. Det bedste af det hele er, at du ikke kan gøre noget forkert - lidt som en kaffemaskine du tænder for, og går væk fra.
Maskinen er støjfri og bruger du mere en 1,5-2 minutter på at rengøre den, har du gjort noget forkert. Maskinen er en såkaldt slowjuicer, som kværner og presser ingredienserne ganske nænsomt, hvorfor du kan opbevare den koldpressede juice i op til tre dage. En anden fordel ved koldpresset juice er mindre skum, mere smag, flere næringsstoffer og så vil du også opleve at juicen skiller mindre. Klart min favorit af alle de +100 maskiner jeg har testet
Vejl. udsalgspris: 4.599 kr. Tid: 4.20 min. Mængde juice: 700 ml
Hvis du prioriterer hurtig rengøring over alt andet, skal du, efter min mening, købe slowjuiceren Hurom H100. Bruger du mere end et minut på rengøringen, har du gjort noget forkert.
Hurom H100 har et kompakt design, den er super lydsvag og er let at betjene. Desuden er den rigtig god til bladgrønt og bladselleri, grundet det nye filtreringssystem. Maskinen egner sig godt til dem, der laver et enkelt glas juice eller to om dagen, da indgangshullet kræver at ingredienserne skæres i mindre stykker. F.eks. skal et æble deles i 4-6 stykker. Til gengæld kan du nyde en koldpresset juice af høj kvalitet, og ikke mindst en rengøringsproces på max 60 sekunder.
Vejl. udsalgspris: 2.999 kr. Tid: 5.30 min. Mængde juice: 700 ml
Denne kraftige saftcentrifuge er på 1250 watt og presser med sit store indføringsrør på 8,5 cm nærmest hvad som helst på rekordtid. Maskinen er udført i robuste materialer og oser langt væk af kvalitet. Den er nem at rengøre og har en flot finish.
Juicemaskinens særlige Cold Spin Technologi og den forstærkede si i titanium, giver mindre end 1 grads varmepåvirkning fra centrifugen, og sørger for at næringsstoffer fra frugter og grøntsager opvarmes mindst muligt. Som med alle andre centrifuger, iltes juicen desværre en smule, da den kører med forholdsvis mange omdrejninger.
Min vurdering er, at denne saftcentrifuge fra Sage er den absolut bedste saftcentrifuge til prisen på markedet p.t. Det er grunden til, at den er sluppet igennem nåleøjet og har fået en plads i High on Lifes webshop. Køb denne maskine, hvis du er nybegynder på budget og altid drikker juicen med det samme.
Vejl. udsalgspris: 1.799 kr. Tid: 0.30 min. Mængde juice: 650 ml
Witt by Kuvings var de første i verden til at udvikle en slowjuicer, der kunne presse hele frugter og grøntsager.
I en årrække var min favorit slowjuicer C9640, som er en opgradering af den forrige model C9600. Witt by Kuvings C9640 tager hele frugter og grøntsager, således at du kan ’slow juice’ uden at skulle skære alle ingredienser i småstykker. Den er meget lig C9600 i udseende og design, dog er låget blevet forstærket i plastikket og gevindet er også blevet mere modstandsdygtig. Skålen har fået et bredere og mere åbent pulprør, hvilket gør det noget lettere for maskinen at komme af med den overskydende pulp. Witt by Kuvings har holdt fast i den fantastiske forbedring ved C9600, som er det nye og mere effektive filter og kværnsystem. Selvom pulprøret er forbedret, skal man stadig være opmærksom på, ikke at overfodre maskinen, da den ellers ’slår fra’. Presser du både frugter, grøntsager og bladgrønt, vil jeg vurdere, at Witt by Kuvings C9640 ligger top 3, når det kommer til slowjuicere.
Vejl. udsalgspris: 4.799 kr. Tid: 6.20 min. Mængde juice: 700 ml
Angel slowjuiceren er lavet i robuste materialer, den er tung og oser langt væk af godt kram. Den er som mange andre horisontalslowjuicere fuldstændig fabelagtig til bladgrønt som hvedegræs, brændenælder og spirer. Til gengæld er den et dårligt valg, hvis du ønsker at presse bløde frugter som æble, ananas og appelsin. Presser du udelukkende bladgrønt, vil dette produkt på effektivitetsfronten udkonkurrere næsten alle andre saftpressere. Pulpen (restproduktet) er knastørt, som savsmuld. Du vil med andre ord se en meget højere udnyttelsesprocent, end den vi har noteret i denne test, hvor vi har presset 50/50 frugt og grønt. Man kan godt føle sig lidt som en smed, når maskinen skal skilles og samles, da de mange metaldele og store tandhjul, der kværner grøntsagerne, vejer godt til. Maskinen kræver, at frugter og grøntsager skal skæres i meget små stykker. F.eks. skal et æble deles i 6 stykker. Køb denne maskine, hvis du ønsker et produkt for livet og hvis du primært presser bladgrønt.
Vejl. udsalgspris: 7.295 kr. Tid: 4.58 min. Mængde juice: 700 ml
Green Star slowjuiceren er et kvalitetsprodukt og som mange andre horisontalslowjuicere, er den fuldstændig fabelagtig til bladgrønt som hvedegræs, grønkål, brændenælder og spirer. Lig Angel Juicer 5500 er den et dårligt valg, hvis du ønsker at presse æble, ananas og appelsin. Pulpen er knastørt og vi ser en meget højere udnyttelsesprocent. Den absolutte største udfordring ved denne maskine er pris og tid. Maskinen kræver nemlig, at frugter og grøntsager skal skæres i meget små stykker. Do er maskinen forholdsvis rengøringsvenlig.
Vejl. udsalgspris: 4.500 kr. Tid: 4.43 min. Mængde juice: 700 ml
J500 er en fin centrifuge på 900W. Maskinen er udstyret med et 75mm rør til hele frugter. Rengøringen af J500 er en smule omstændelig. Derudover er jeg ikke videre begejstret for maskinens drypstopfunktion. Maskinen har en udnyttelsesprocent på sølle 50%.
Vejl. udsalgspris: 1.299 kr. Tid: 0.43 min. Mængde juice: 500 ml
Denne kraftige saftcentrifuge er på 1300 watt og presser derfor med sit store indgangshul nærmest hvad som helst på rekordtid. Maskinen er udført i robuste materialer og oser langt væk af kvalitet. Den er nem at rengøre og har en flot finish. Effektiviteten og udnyttelsen af saften levede dog på ingen måde op til mine forventninger, der scorer den nemlig bundkarakter. Som med mange andre centrifuger iltes juicen desværre en smule, da den kører med forholdsvis mange omdrejninger. Køb denne maskine, hvis du ønsker en blæret og lidt dyr centrifuge, som dog ikke udnytter saften optimalt.
Vejl. udsalgspris: 2.399 kr. Tid: 0.33 min. Mængde juice: 450 ml
Markedets billigste slowjuicer. Maskinen virker noget ranglet, og man får som altid, hvad man betaler for. Som med mange andre horisontalslowjuicere er maskinen god til bladgrønt men dårlig til frugt. Faktisk var det så galt, at jeg ikke kunne gennemføre testen, da den inkluderer både ananas og æble. Min oplevelse var, at den halvpressede frugt kom tilbage op gennem indføringsrøret. Det mest positive ved denne maskine er, at den er nem at rengøre. Køb denne maskine, hvis du ønsker en meget billig slowjuicer, som er god til gulerødder, rødbede og bladgrønt og nem at rengøre.
Vejl. udsalgspris: 1.499 kr. Tid: ikke angivet Mængde juice: ikke angivet
Se vores fulde sortiment af slow juicere her.
Pris: 199,00 kr.
Specialpris 149,00 kr.
SPAR: 50.00 kr.
Pris: 169,00 kr.
Specialpris 152,00 kr.
SPAR: 17.00 kr.
Pris: 279,00 kr.
Specialpris 219,00 kr.
SPAR: 60.00 kr.
Pris: 1.499,00 kr.
Specialpris 1.249,00 kr.
SPAR: 250.00 kr.
Pris: 1.799,00 kr.
Specialpris 1.439,00 kr.
SPAR: 360.00 kr.
Pris: 379,00 kr.
Specialpris 349,00 kr.
SPAR: 30.00 kr.
Venligst læs og accepter vores vilkår og betingelser, inden du fortsætter med dit køb.