Nougat

Hjemmelavet nougat

Nougat | Hjemmelavet nougat

Hjemmelavet nougat er ualmindeligt godt, og så er det ikke så svært at lave, som det kan lyde til. 

Fordelene ved hjemmelavet nougat er, at du kan bruge den chokolade, du ønsker. Denne version er med mørk chokolade, hvor den lyse chokolade bidrager til mere sødme i nougaten - men smag dig frem.

Vores hjemmelavede nougat kræver blot 3 ingredienser og en god blender, og så har du nougat til at spise ren eller lave hjemmelavet konfekt. Du kan blandt andet give dig i kast med vores hjemmelavede marcipanbrød med nougat - de er det hele værd. 

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 100 g hasselnødder
  • 100 g chokolade 70%
  • 1 tsk. akacie honning

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovn på 200°C varmluft

  2. Rist hasselnødderne i ovnen i 8-10 minutter og fjern skallen

  3. Blend hasselnødderne i 10 minutter til massen er cremet - stop undervejs og skrap kanterne

  4. Smelt chokoladen

  5. Kom chokoladen og akacie honning ned til hasselnødde-massen og blend til en ensartet masse

  6. Hæld massen i en lille form (0,4 l) beklæde med bagepapir og stil på køl

  7. Nougaten opbevares på køl og tages med fordel ud 30 minutter før brug