• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Carbonit vandrenser til hjemmet

Heldigvis lever vi i et land, hvor vi stadig har grundvand. Men tvivler du på kvaliteten af grundvandet, kan du f.eks. installere en vandrenser. Der findes mange forskellige modeller og vi har testet og afprøvet et hav af dem. Alt fra den dyre model, der specialiserer sig i basisk vand til kul i glasset. Af dem alle mener vi, at Carbonit renser vandet på en simpel, sikker og praktisk måde. 

Mange af de vandrensningssystemer, der findes på markedet er vildt dyre. Carbonit derimod renser vandet grundigt nok og er samtidig til at komme til for penge. Den er simpel i sin opsætning, den er sikker og bl.a. ISO-godkendt og TÜV-testet. Og der er styr på det praktiske med udskiftning af filter. Den er produceret i Tyskland og kommer gennemtestet efter europæiske forhold. En god model alle kan have råd til.

Effektiv vandrenser til hjemmet

Vandrenseren fra Carbonit benytter et aktivt kulfilter, der fjerner skadelige stoffer fra drikkevandet. Den specielle filterpatron benytter en internationalt patenteret proces (Carbonit® Monoblock) med yderst fine filterporer (type NFP Premium: <0,45 μm) og meget høj adsorptionsevne. Vandfilterets effektivitet er blevet bekræftet af en række uafhængige institutter i Tyskland og det er bevist at drikkevandet renses for over 99% af pesticider, medicinrester, bakterier, mikroorganismer, svampe/gærsvampe, klor, kloroform, Lindan, DDT, Atrazin og over 90% af bly og kobber.  

Vand er en af de nemmeste og billigste måder at booste din generelle sundhedstilstand på, SÅ LÆNGE DET ER RENT.

Oftede stillede spørgsmål til Carbonit vandrenser

Men vores danske drikkevand er da noget af det reneste! Hvorfor skal det renses?
Ja, det er det da gudskelov på mange måder. Og her er heller ikke tale om et ”MUST DO”, at du renser dit vand. Men desværre bliver vores grundvand mere og mere udsat. Og der lukkes en vandboring ca. hver 3. dag, så der er ikke noget at sige til, at Miljøstyrelsen har slået alarm. Ydermere bliver de kvalitetsmålinger, der bliver foretaget, udført af vandværkerne selv. Og et er hvad man beslutter sig for at kigge efter, noget helt andet er, hvilke stoffer vi rent faktisk finder i drikkevandet. På nuværende tidspunkt skønnes det, at der findes pesticidrester i 43% af vores drikkevand. Og trods det, at vores Miljø- og Fødevareminister ikke mener, det er skadeligt at have pesticider i urinen, er det nu ikke noget, jeg ønsker.

Med et filter fra Carbonit kan du, udover at rense dit vand for medicinrester, pesticider og fx nitrat, også påvirke kvaliteten af ​​det vand, der kommer ud af vandhanen, hvis det eksisterende rørsystem ikke er helt nyt eller hvis der er usikkerhed med hensyn til VVS-inventar, der er installeret. Og så fjerner det desuden dårlig luft og smag fra vandet.

Behøver jeg rense drikkevandet i Danmark, når grænseværdierne overholdes?
Ingen kan på nuværende tidspunkt bestemme med faste beviser, hvilke mængder af de forskellige skadelige stoffer, der udgør en sundhedsfare på lang sigt, og hvordan stofferne interagerer med hinanden. Det er imidlertid klart, at disse stoffer ikke er drikkevandskomponenter, der findes i naturen. Grænseværdier bestemmes i dyreforsøg og overføres til voksne mennesker - værdierne er således mere teoretiske end til praktisk anvendelse.

Kan filteret i Carbonit føre til bakteriel opbygning i vandet?
Nej, bakterieopbygning kan ikke forekomme. Test med ekstremt høje bakteriekoncentrationer (flere millioner) bekræfter den ekstraordinært høje ydeevne af (NFP Premium) filteret ["nul" testbakterier (E. Coli og Enterococcus faecalis) kunne trænge igennem]. I denne sammenhæng skal man altid huske de seks måneders filterudskiftningsintervaller.

NFP Premium-filterpatron har gennemgået en række yderligere hygiejnetest, hvor dette filter blev testet for tilbageholdelse af følgende (retentionen var altid > 99,9%): Bakterier (Staphylococcus aureus, Staphylococcus haemolyticus, Enterobacter cloacae, Pseudomonas aeruginosa, Bacillus subtilis) Mikroorganismer (Entamoeba coli, Giardia lamblia, Cryptosporodium parvum, Hymenolepis nana, Schistosoma mansoni, Ascaris suum) Svampe / gær (Candida albicans , Rhodotorula mucilaginosa, Saccharomyces cerevisae).

IFP Puro filterpatron blev oprindeligt designet til at opfylde særligt høje krav - f.eks. medicinske applikationer - men de tilbydes nu også til private brugere som følge af den store efterspørgsel, der er opstået.

Jeg har hørt at vandtrykket falder betragteligt ved vandrensning?
Det er rigtigt, 25-40% afhængig af hvor du bor og dit nuværende vandtryk. Men fordelene opvejer ulemperne! Nøjagtigt, som vi også gerne betaler lidt mere for økologi.

Kan Carbonit-filtre fjerne medcinrester og pesticider fra drikkevandet?
Mange af de farmaceutiske og polære pesticidrester, som efter vores kendskab er dem, der oftest diskuteres, er blevet testet i en omfattende undersøgelse, og ingen af ​​disse blev fundet i det filtrerede vand.

Hvorfor skal carbonit filteret udskiftes efter 6 måneder?
Filtre fremstillet af aktivt kul giver især mikroorganismer et gunstigt område for vækst på deres ydre overflader. Derfor bør man af hygiejniske årsager skifte filteret hver halve år. Ydermere vil filteret stoppe til i forbindelse med selve rensningen over tid. Derfor anbefales det at udskifte filteret konsekvent hver 6. måned. Filtrene er testet til at rengøre over 10.000 liter (NFP Premium) eller 5000 liter (IFP Puro) vand.

Kan filtre også slippe af med kalk?
Ja, filtrene fjerner kalkpartiklerne fra vandet sammen med alle andre partikler ned til den specificerede filterfinhed (fx <0,45 μm for NFP Premium eller 0,15 μm for IFP Puro). Kalken, der er i opløsning, det vil sige mineralerne, forbliver i vandet. Kalk består hovedsageligt af calcium og magnesium - som er mineraler. Udtrykket "i opløsning" anvendes her på samme måde som når sukker opløses i vand. Kalkaflejringer på elektriske apparater, hvor der kun er brugt vand, der har været igennem Carbonit, vil som regel også blive væsentligt reduceret og aflejringerne blive betydeligt blødere.

"Fjerner filteret også mineralerne?"
Nej. Mineralerne (i opløsning) forbliver i vandet.

Er det kompliceret at installere et Carbonit filter til vandforsyningsledningerne?
Du kan selv installere vandrenseren VARIO på få trin. Brugervejledning medfølger på tysk, du kan se den brugervejledning til Carbonit på engelsk her.

Læs mere om vandrensere her

Relaterede produkter