Umahro har lavet denne anderledes og hamrende lækker udgave af hummus! Den er nemlig lavet med smørbønner og avocado, som giver hummussen endnu mere cremethed. Brug blandt andet hummussen som dip til grøntsager, i pitabrød eller som smørepålæg.
Hvis du blender hummussen med lidt vand fungerer den perfekt som en slags sauce eller creme til dit måltid. Du kan også røre hummussen med finthakkede krydderurter, fx persille, dild eller koriander og derefter vende kogte kartofler i den til en salat.
Og du kan selvfølgelig også bruge kikærter - smørbønner bliver bare mere cremede.
Der er masser af monoumættet fedt, naturlig E-vitamin og fytosteroler fra både avokado, olivenolie og tahin; hvidløgene indeholder svovlforbindelser (der giver den dejlige ånde), og der er masser af fibre og kalium i både avocado og smørbønnerne.
Opskriften giver ca. 4 dl lækker hummus.
Opskriften er udviklet af Umahro.
Se videoen med Mads Bo og Jesper, der laver mad og snakker om temaet "Sund på budget" her.