Pulp 'kød'boller med tomatsovs

Grøntsagsboller med tomatsovs

Pulp 'kød'boller med tomatsovs | Grøntsagsboller med tomatsovs

Du kender det måske, at du står der i køkkenet og har lavet en skøn, friskpresset juice og spekulerer over, hvad du skal gøre med alt juicepulpen. For det er jo spild at smide det ud.

Det synes vi også, så derfor har vi været i køkkenet og lavet en opskrift på grøntsagsboller med tomatsovs. De smager skønt og er yderst nemme og ikke mindst hurtige at lave.

Server dem evt. med pasta eller ris til. 

Find flere inspirerende opskrifter med juicepulp her - så mindsker du madspild.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

    Grøntsagsboller med pulp

  • Ca. 300 g juicepulp
  • 1 æg
  • 2 dl havregryn
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • 2 spsk gærflager
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk peber
  • 1 tsk oregano
  • Tomatsovs

  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 spsk tomatpure
  • 2 gulerødder
  • 2 rød peber
  • 1/4 løg
  • 1/2 hvidløg
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 tsk bouillon
  • 1 tsk paprika
  • 1,5 dl vand

Fremgangsmåde

    Grøntsagsboller med pulp

    1. Kom pulpen fra din juice i en skål (du skal bruge ca. 300 g)

    2. Vi har taget udgangspunkt i juiceopskriften sweet beet og brugt pulp af mynte, salvie, gulerødder, rødbeder og broccolistok

    3. Tilføj de øvrige ingredienser i skålen på nær vand

    4. Hvis din juicepulp er meget tør, kan du tilføje lidt vand. Hvis din pulp derimod våd, så kan du tilføje lidt mel

    5. Ælt blandingen sammen og lad den hvile i 30 minutter (dette trin kan godt springes over)

    6. Når blandingen er klar, så former du små "boller" i den størrelse, du ønsker og steger med lidt fedtstof på panden

    7. Vi brugte kokosolie, men du kan også sagtens bruge olivenolie, smør m.m.

    Tomatsovs

    1. Bland alle ingredienserne i din blender - hvis du har en Vitamix med programmer, så brug suppeprogram og lad den blive blendet varm

    2. Hvis du ikke har en blender, der kan laver suppe, så blend først ingredienserne fint og varm dernæst i en gryde/pande

    3. Når din tomatsovs er varm hælder du den ud over dine færdige grøntsagsboller og lader det simre ved lav varme

    Opskriftsvideo