Fennikel-brød

Glutenfrit brød med fennikelfrø

Fennikel-brød

Lavet af boghvede og quinoa i blender, uden hævning. Tilsat fennikel, der er fremmende for fordøjelsen (prøv evt at skifte ud med sort kommen, spidskommen eller bukkehorn – alt efter din smag).

Eminent godt brød til den lidt tunge vintermad. 
Et lille fast brød a la rugbrød i type.

Opskriften er udviklet af Anna Iben, som er speciallæge i almen medicin, heilpraktiker og functional medicine practitioner.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 100 g quinoa står i blød i vand natten over (mindst 4 timer)

  • 150 g boghvedekerner står i blød i vand natten over natten over (mindst 4 timer).

  • 100 g havregryn, glutenfri

  • 2-2½ dl vand

  • 2 spsk chiafrø (evt hørfrø)

  • 2 spsk græskarkerner (eller solsikke)

  • 1 spsk bagepulver

  • 1 spsk æblecidereddike

  • 1-2 tsk fennikelfrø – hvor mindst halvdelen malet til pulver i kaffekværn eller stødt i morter

  • 3 spsk olivenolie

  • 1 tsk salt

  • Evt 2-3 spsk frø efter ønske til pyntedrys

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft)

  2. Beklæd en lille brødform med bagepapir, ca. 8 x 11 cm. Gør bagepapiret vådt, så er det lettere at få foldet ud til hjørnerne

  3. Skyl de udblødte quinoa og boghvede. Dræn dem i en sigte og kommes så i blenderen/foodprocessoren sammen med de andre ingredienser: havregryn, vand, chiafrø, græskarkerner, bagepulver, æblecidereddike, fennikelfrø/pulver, olie og salt. Alt i én omgang

  4. Blend indtil dej-massen er ensartet. Kom en anelse mere vand i, hvis den ikke er som havregrød. Om du blender til dejen er helt fin eller stopper, når den her en lidt grovere tekstur - det er op til dig og din smag

  5. Hæld dejen op i formen. Kom drys på. Bages ca. 75 minutter - eller indtil brødet har sluppet bagepapiret lidt i siderne

  6. Vend brødet ud på en rist og afkøl inden du skærer. Velbekomme