Basilikumspesto

Pesto med basilikum og valnødder

Basilikumspesto | Pesto med basilikum og valnødder

Når du skal kæle lidt ekstra for din salat, sandwich eller pastaret så anbefaler vi denne smagfulde basilikumspesto - det vil du ikke fortryde. 

Den lækre smag af basilikum i kombination med valnødder og parmesanost bliver man sent træt af, og så er den utrolig nem at lave på din blender. 

Opskriften er udviklet af læge og sundhedsekspert Pia Norup.

Se videoen med Pia Norup og Mads Bo, der laver mad og snakker om temaet "Blodtryk i balance" her.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 4 håndfulde basilikum
  • 3 fed hvidløg
  • Ca. 3 dl. Olivenolie
  • 2 håndfuld valnødder
  • 2 dl. parmesanost evt. revet
  • Groft salt

Fremgangsmåde

  1. Fjern stilkene fra basilikum. Skær parmesan i lidt mindre stykker og skræl hvidløget

  2. Kom alle ingredienser i en blender. Minihakker eller foodprocessor kan også bruges

  3. Du kan med fordel holde halvdelene af olien tilbage, til du har fået blendet de øvrige ingredienser fint

  4. Blend og juster med olie, parmesan og salt, så du får den ønskede konsistens og smag

Opskriftsvideo