• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Basilikumspesto

Med valnødder

(3 stemmer) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Når du skal kæle lidt ekstra for din salat, sandwich eller pastaret så anbefaler vi denne smagfulde basilikumspesto - det vil du ikke fortryde. 

Den lækre smag af basilikum i kombination med valnødder og parmesanost bliver man sent træt af, og så er den utrolig nem at lave på din blender. 

Opskriften er udviklet af læge og sundhedsekspert Pia Norup.

Ingredienser

  • 4 håndfulde basilikum
  • 3 fed hvidløg
  • Ca. 3 dl. Olivenolie
  • 2 håndfuld valnødder
  • 2 dl. parmesanost evt. revet
  • Groft salt

Fremgangsmåde

  1. Fjern stilkene fra basilikum. Skær parmesan i lidt mindre stykker og skræl hvidløget.
  2. Kom alle ingredienser i en blender. Minihakker eller foodprocessor kan også bruges.
  3. Du kan med fordel holde halvdelene af olien tilbage, til du har fået blendet de øvrige ingredienser fint.
  4. Blend og juster med olie, parmesan og salt, så du får den ønskede konsistens og smag.