Multi-müsli

Glutenfri müsli med nødder og kerner

Multi-müsli | Glutenfri müsli med nødder og kerner

En lækker og knasende müsli som er fyldt med nødder og kerne, uden tilsat sukker - en perfekt tilføjelse til en smoothie bowl eller grød, så du kan holde dig mæt i længere tid. Müslien er desuden low carb high fat og glutenfri. 

Multi-müslien er gennemtestet på kostakademiet.dk, EDTA-Klinikken og Klinik 360º. På High on Life kontoret har vi også testet den, og vi kan roligt sige, den er godkendt.

Opskriften er udviklet af Anna Iben, som er speciallæge i almen medicin, heilpraktiker og functional medicine practitioner og senest i antroposofisk medicin. 

Se videoen med Anna Iben og Mads Bo, der laver mad og snakker om temaet "Antiinflammatorisk livsstil” her.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 2 dl. mandler
  • 2 dl. valnødder
  • 2 dl. hasselnødder
  • 2 dl. solsikkekerner
  • 2 dl. hørfrø
  • 2 dl. sesam
  • 2 dl. tørret kokos, brede flager
  • 3 spsk kokosolie (eller anden neutral olie)
  • 2 spsk. honning
  • 2 dl. vand – evt lidt mindre
  • 1½ tsk. salt

Fremgangsmåde

  1.  Forvarm ovnen på 100°C varmluft

  2. Mandler, valnødder og hasselnødder grovhakkes

  3. Bland alle ingredienser i én stor skål og rør godt rundt

  4. Hæld blandingen i en dyb bageplade, jævn det ud i et ensartet lag

  5. Bag i 15 min. i midten af ovnen. Tag bagepladen ud, rør godt rundt så det hele bliver godt blandet. Gentag dette 3 gange mere – i alt 60 minutter i ovnen til alt er tørt, men må ikke branke

  6. Tages ud og hældes på glas når müslien er afkølet

Opskriftsvideo

Note

Bruger du kokosolie, så kan du hælde de 2 dl. kogende vand over kokosolien så den bliver flydende. Rør evt. også sødestoffet ud heri, inden du hælder det i skålen med tør-varerne