• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Omvendt osmose er en filtreringsteknik, hvor man kan rense vandet for pfas, pesticider, tungmetaller og meget mere. Teknologien bygger på en kendt naturlov, nemlig osmose.

Osmose i kroppen

Osmose er en naturlov om at vand altid vil forsøge at udligne koncentration af opløselige stoffer på hver side af en membran. Er der eksempelvis en højere koncentration af mineraler (opløselige stoffer) inde i en celle, vil der opstå et osmosisk tryk, som suger væske ind i cellen. På den måde bliver koncentrationen af opløselige stoffer udlignet hen over membranen. Osmose sker over en semipermeable membran fx de fineste blodkar og cellemembranerne, hvor kun vandmolekyler kan passere.

Omvendt osmose anlæg

Følger man kroppens anatomi, ville det rene vand automatisk søge mod det beskidte vand. Det skyldes, at der er en højere koncentration af opløselige stoffer i det beskidte vand. Vandmolekylerne vil derfor blive suget over i det beskidte vand, for at udligne koncentration af forurenede stoffer på hver side af membranen.

Ved omvendt osmose giver man det beskidte vand et højere tryk end det, der er naturligt forkommen. På den måde vil vandmolekylerne tvinges over membranen og samles i beholderen med det rene vand og de forurenede stoffer vil samle sig i det beskidte vand.

Tilsæt mineraler til osmose vand

Fordi osmose vandrenser renser vandet helt og aldeles, renses det også for vigtige mineraler. Det er en præmis man skal være opmærksom på, når man vil rense sit vand for alle forurenende partikler. Derfor skal man selv tilsætte mineraler til vandet eller tage det i form af kosttilskud. Vælger man en vandrenser som OsmoFresh, bliver mineralerne automatisk tilsat inde i maskinen. Vandet der tappes er altså beriget og klar til brug, uden du skal tænke nærmere over det.

Læs mere om OsmoFresh omvendt osmose anlæg her.

Relaterede produkter