• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Mange kender gurkemeje som en del af krydderiblandingen til karry, men der er god grund til at stifte et nærmere bekendtskab med den gule rod.

Ingefær har i en årrække stået som røddernes ukronede konge, men undersøgelser viser, at den har fået skarp konkurrence. Og gurkemejeroden er kommet for at blive! 

Planten har en sødlig, parfumeret og krydret smag, som gør den mindre skræmmende i forhold til ingefær.

Solstrålerne sidder meget betegnende i det, der giver roden sin flotte farve. Stoffet hedder curcumin og er en stærk antioxidant. Den lille rod kan b.la understøtte blodcirkulation, vedligeholde leverens sundhed og og understøtte immunsystemet normale funktion. 

Prøv denne superstjerne af en rod i din juice. F.eks. denne:

7 cm gurkemejerod
3 cm ingefær
½ citron med skræl
2 appelsiner uden skræl
250 g gulerod
1 gul peber
1 knivspids sort peber (som tilsættes i den færdige juice)

At presse gurkemeje i sin juicemaskine kan være lidt af et kunststykke, da den lille potente rod har en tendens til at farve alting gult, inklusive fingre og juicemaskine. Fidusen er derfor at undgå at starte med at presse gurkemeje, men pres gerne nogle af de øvrige ingredienser som det første. Tilsæt derefter gurkemejen og efterfølgende citron, da det har en rensende effekt på det gule farvestof som juicemaskinen nu er fyldt med.

Trods en lidt krads og fjendtlig farve, så husk at den kun vil dig det bedste!

Relaterede produkter