• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

'Hvad er bedst – at juice eller blende?' 'Går jeg ikke glip af alle fibrene, når jeg juicer?' Dette er spørgsmål vi jævnligt bliver mødt af. Svaret er ikke entydigt for juice og smoothie kan noget forskelligt. Her giver vi et hurtigt overblik over, hvad henholdsvis smoothies og juice er godt for.  

2 slags fibre

Der findes 2 slags fibre - de opløselige og de uopløselige. Begge er hammer gode for kroppen, men på hver deres måde.
De opløselige fibre støtter hele mikrofloraen i tarmen og har en prebiotik effekt. De sænker desuden transittiden af den mad du spiser, samt hjælper med at regulere både kolestrol og blodsukker dagen igennem. De opløselige fibre findes i frugt og grønt, men også nødder og korn.
De uopløselige fibre, sørger for at holde perstialtikken i gang i tarmsystemet, så du undgår forstoppelse. De forbliver nærmest intakte, på deres tur gennem systemt, hvor de bidrager ved at binde væske og blødgøre afføring. Fibrene hjælper altså med at transportere maden og næringsstofferne gennem tarmsystemet. De uopløselige fibre findes primært i fuldkorn og grøntsager fx hele hvede, fuldkorn, skrællen fra rodfrugter, mørke bladgrøntsager, rosiner, frugt, frø og nødder. 

Smoothies er fiberige 

Når du blender frugter og grøntsager får du alle fibrene med i din smoothie. Dvs. både de opløselige og uopløselige fibre. Kroppen får altså noget at arbejde med og derfor tager det tid at optage og nedbryde. Smoothies giver derfor en længerevarende mæthed, og kan på den måde fungere som måltidserstatning.

Friskpresset juice er let optageligt 

Friskpresset juice er en genial måde at øge dit grøntsagsindtag på, da du indtager langt større mængde uspolerede frugter og grøntsager, end når du f.eks. blender. Derudover er friskpresset juice uden tvivl den mest direkte og lettest optagelige måde at tilføre kroppen store mængder vitaminer, mineraler, enzymer, kulhydrater, klorofyl og talrige andre fytonæringsstoffer.
I friskpresset juice finder du en masse af de lækre opløselige fibre. Derimod sorterer du de uopløselige fibre fra – det er nemlig de fibre, der havner i pulpbeholderen, men også de fibre, der i sidste ende ville havne i toilettet, hvis du havde tygget dig igennem dem. Er du ked af at skille dig af med fibrene, kan du bruge dem i madlavning.


Juice er noget, vi drikker – smoothies er noget, vi spiser

Der er altså masser af sundhedsmæssige fordele ved begge slags fibre.  Og både juice og smoothies. Vi anbefaler selvfølgelig også, at spise planter i fast form. Vi plejer at sige: juice er noget, vi drikker og smoothies er noget, vi spiser. Derudover er det den perfekte måde at indtage flere grøntsager på, så du nemt og ubesværet kommer op på de 600 gram frugt og grønt dagligt. Så i vores verden bør man både have en juicemaskine og en blender som standardudstyr i sit køkken.

Relaterede produkter