Skal jeg juice eller blende?

Juice eller blende? Find svaret her

Er et spørgsmål, vi rigtig ofte bliver stillet. Det hurtige svar er ligetil; gør begge dele! En juicemaskine og en blender skal i vores verden være standardudstyr i ethvert køkken. Primært fordi vi på begge maskiner producerer flydende livskraft, som medicinalindustrien kun kan drømme om.

Juice eller smoothie?

Flydende livskraft som ikke er blevet kogt, stegt og forarbejdet. Det er levende mad! Og jo flere måder, vi kan få disse livskraftige rå planter på, jo bedre. I vores verden har situationen og tid på dagen rigtig meget at sige. Nogle gange har man lyst til en smoothie, som er tyk og bastant, andre gange en juice som er mere frisk og let. Det er helt klart en smagssag. Nogle mennesker bryder sig ikke om den tykke konsistens en smoothie byder ind med, modsat elsker andre den cremede tekstur og den behagelige mæthed, for slet ikke at tale om den lynhurtige rengøring af blenderkanden.

Hvilken Vitamix blender skal jeg vælge?

Fordelene ved at lave juice

Om du bruger en blender eller blot forsøger at spise dig igennem dine grøntsager, kan du aldrig indtage den samme mængde grøntsager, som du kan med en juicemaskine. F.eks. er det nemt at drikke et halvt kilo rødbeder og et bundt bladselleri i en juice, men knap så overskueligt på en blender. Og selvom smoothies er geniale fordi vi får alle fibrene med, skal kroppen stadig bruge flere ressourcer på at nedbryde, fordøje og optage næringsstofferne, i forhold til hvis vi havde kørt dem gennem en juicemaskine. Friskpresset juice er uden tvivl den mest direkte og lettest optagelige måde at tilføre kroppen store mængder vitaminer og mineraler på. Det er et slags koncentrat og mange af næringsstofferne optages allerede, når de rammer slimhinden inde i munden. Af ovenstående årsag, er friskpresset juice særlig godt til syge og svækkede mennesker.

Hvilken juicemaskine passer bedst til dig?

Fordelene ved at lave smoothie

Når alt dette er sagt, giver smoothies en større og længerevarende mæthed, og kan på den måde fungere som måltidserstatning, da smoothies er et fuldnærende måltid. Det indeholder alt fra planten, inkl. fibrene. En anden fordel ved smoothies er, at det hurtigt bliver en slags moderne heksekunst, hvor vi får muligheden for at tilføje alt fra kosttilskud til madrester fra dagen før. F.eks. kogte kikærter og quinoa. Og lige netop der, synes vi, at du finder den største forskel.

Juice er noget, vi drikker og smoothies er noget, vi spiser. Så for at besvare spørgsmålet, om du skal blende eller presse, vil vi sige begge. Men vi vil lade det være helt op til dig. Mærk efter, eksperimenter og gør det, der føles bedst for dig.