Derfor kommer jeg olie i mine juicer og smoothies

Hvorfor skal der olie i juice | High on Life

Vi har brug for fedt. Vel at mærke det rigtige, sunde fedt. Og jeg anbefaler på det kraftigste at tilsætte en lækker kvalitetsolie i dine juicer og smoothies. 

Hvorfor skal vi have fedt?

Fedtstoffer er en stor og vigtig del af din krop. Dine hormoner er bygget af fedt, dine celler, dine nervebaner og din hjerne. Faktisk består en stor del af hjernens vægt af fedt. Så husk det næste gang du vælger olie, kvaliteten af de olier du vælger er altafgørende! Vælg derfor altid økologiske, koldpressede, uraffinerede og uforarbejdede olier. Og gerne dem på mørke flasker, som beskytter mod sollys.

Omega 3 og omega 6

De essentielle fedtsyrer hedder henholdsvis omega-3 alfalinolensyre og omega-6 linolsyre. Grunden til at de er essentielle, altså livsvigtige, er fordi vi ikke selv kan danne dem. Vi skal have dem tilført udefra – hver dag! Biologisk set kan vi leve med tør hud, men vi kan ikke leve med en tør lever eller hjerne. 

Olie holder dig stabil

Planteolien indeholder ikke kun en sand skattekiste af aktive plantestoffer i sig selv, den sikrer dig f.eks. også en bedre optagelse af de fedtopløselige vitaminer fra det, du kommer den på og i. Som om det ikke var nok, hjælper olie med at holde dit blodsukker stabilt og holder dig ’kørende’ i længere tid. At det mindsker trangen til sukker og andre søde sager, er kun en af mange andre ’bivirkninger’. Derfor: ud med sukkeret og ind med det gode (sunde) fedt. 

Put olie i juice og smoothies

Når du bruger olierne i dine juicer og smoothies, er det en rigtigt god idé at tilføje fedtstofferne som det allersidste, da en for lang blendertur – eller en tur gennem juicemaskine kan skade de sarte fedtstoffer. Tilføj olien til den færdigpressede juice og blend den med i din smoothie i de sidste 5 sekunder på lav hastighed.

I årevis har folk spurgt mig, hvilken olie der var bedst til juice og smoothies, og jeg har anbefalet et par stykker gennem tiden. Jeg har dog altid drømt om at lave en olie der var perfekt til juice, smoothies og salat. En olie der kunne lidt mere. Opfylde flere behov, tilføre de rigtige fedtsyrer og omrøres legende let i juice og smoothies. Naturligvis økologisk og nænsomt koldpresset. Den drøm er gået i opfyldelse - Læs mere om olien eller køb den her.