• Fragt kun 39 DKK
 • Fri levering fra 999 DKK

Naturen er fyldt med urter, frugter og grøntsager, som kan forvandles til sunde, holdbare fødevarer med en dehydrator. I denne artikel ser vi på, hvordan den geniale dehydrator kan konservere dine råvarer og berige dit køkken med nærende og hjemmelavede snacks, urtete, krydderiblandinger og meget mere. 


Hvad er en dehydrator? Dehydratoren kort fortalt

En dehydrator er din vej til en verden af smag, sundhed og kreativitet. Helt lavpraktisk fjerner en dehydrator vand fra en fødevare, så dens holdbarhed forlænges og smagen koncentreres.

Du kan ikke sammenligne en dehydrator med en ovn, da de fleste ovne ikke har de samme lave temperaturer som en dehydrator. Bageristen i din ovn er ofte også med for brede riller til f.eks. bananchips. Desuden skal råvarerne ofte vendes undervejs, hvilket betyder du ikke kan gå fra dit dehydreringsprojekt. Her får du nogle gode grunde til at bruge en dehydrator.

Skånsom tørring af urter og frugt

Dehydrering er en skånsom konserveringsmetode, der bevarer fødevarernes næringsstoffer. Desuden er det også en sundere måde at konservere på, da du ikke bruger hverken sukker eller konserveringsmidler – som ellers ofte er tilfældet med soltørret tomater, bananchips mv.

Når du dehydrerer krydderurter, sikre du også et maksimalt indhold af nærringstoffer fordi de tørres på kontrolleret temperatur og tid. Når du lufttørrer eller bruger ovn, kan du risikere at dine urter visner – eller i værste fald ikke bliver tørre nok, så de rådner i glasset efterfølgende.

Reducerer madspild med en dehydrator

Alle der har en have kender de tidspunkter på året, hvor haven bugner af jordbær og æbler. Det kan også være at din købmand har overflod af ananas eller bananer, der er ved sidste salgsdato. Med en dehydrator kan du roligt købe stort ind og forvandle alverdens frugt til tørrede snacks – og samtidig spare penge på madpakke snacks. 

100% den rene vare – lav mad fra bunden

Hvad er der præcis i de krydderier, du køber i supermarkedet? Hvordan er de soltørret tomater dyrket og hvordan er dine æblechips konserveret? Med en dehydrator får du fuld kontrol over maden i dine køkkenskabe. Aldrig bliver det nemmere at lave mad fra bunden.

Hundredevis af opskrifter til dehydrator

Med en dehydrator vil du opleve, at du ikke har brug for dehydrator opskrifter. Du har nemlig kun brug for fremgangsmåden og din kreativitet. Her får du en oversigt med anbefalede tørretider til din dehydrator. Lav dine egne tørrede tomater med krydderurter, æblechips med kaneldrys, urtesalt af dine ynglings krydderier. Du kan også lave din favorit urtete eller lave dine egne krydderiblandinger af urter fra haven. Det er kun fantasien der sætter grænser, for alle de personlige varianter, du kan bringe glæde med hos hele familien. Og så er det geniale gaver at give til venner og bekendte.

Praktisk og tidsbesparende foodprepping

Det kræver ikke meget tid at lave mad i din dehydrator. Alt du skal gøre er at skære dine frugter og grøntsager ud og herefter klarer dehydratoren resten. En Sahara dehydrator har tidsindstillet timer, så den slukker endda automatisk. 

Kom godt i gang med din dehydrator

Det er utrolig nemt at bruge en dehydrator. Der findes selvfølgelig vejledende tørretider og grader for forskellige råvarer, men bare slå dig løs og leg med det. Her kan du finde en vejledning til tørretider i din dehydrator.

 

10 ting du kan lave med en dehydrator

 • Tørrede svampe
 • Urtete
 • Urtesalt
 • Personlig krydderi blanding
 • Tørrede tomater
 • Tørret frugt som bananchips, æblechips, jordbærchips, ananaschips 
 • Chips som sødkartoffelchips, grønkålschips
 • Beef jerky
 • Færdigretter til din vandretur
 • Frugtlæder 


Dehydrator er altså en genial køkkenmaskine, som du kan bruge året rundt til at lave sunde og holdbare lækkerier. Læs om vores favorit dehydrator, som har 1m2 tørreflade og tilmed er foldbar, så du kan pakke den væk efter brug.

 

Relaterede produkter