• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 499 DKK

Hvad er forskellen på Vitamix’ fantastiske blendere?

Hvad er forskellen på Vitamix’ fantastiske blendere?

Læs med her, hvis du gerne vil forstå forskellene og ligheder på Vitamix power-blender.

Jeg bliver nødt til at erkende, at jeg er kæmpe fan af Vitamix. De laver simpelthen verdens bedste blendere, og det er helt uden overdrivelse. Vitamix er en blender som jeg varmt kan anbefale og stå 100 % indenfor. 

Vitamix har udviklet flere forskellige blendere, men kan du heller ikke lige gennemskue, hvad forskellen er på de forskellige modeller?
Her får du en lille guide, der kan hjælpe dig til at forstå forskellene på de fantastiske power-blendere fra Vitamix. Forhåbentlig kan det hjælpe dig til at finde ud af, hvilken blender der er den rigtige for dig. I Guiden finder du alle de modeller som jeg har solgt gennem tiden. Det vil sige at der er nævnt både modeller som er tilgængelige på shoppen, men også modeller som ikke længere produceres, da de er blevet erstattet af nyere modeller. Grunden til at de alle er med er for at du, kan se, hvad forskellen er, hvis du har en ældre model og gerne vil opgradere.

Først kan jeg lige nævne de ting du får uanset, hvilken Vitamix blender du vælger.
Alle modeller fra Vitamix har variabel hastighedskontrol. Du kan selv styre hastigheden fra 1 til 10.
Du får et låg, som klipser fast på toppen af kanden. Dette gør at det lukker helt tæt, du kan endda løfte op i låget og kanden følger med. I toppen af låget er der et hul med prop, så du let kan tilføje ingredienser undervejs eller kan bruge tamperen uden at skulle have låget helt af.
Der medfølger også en opskriftsbog med et hav af spændende opskrifter, og en nøje trin for trin guide. Det skal dog siges at denne bog er på engelsk og der bruges de amerikaske doseringsmål (f.eks. ounces i stedet for milliliter).  Du får også en tamper med til alle modeller, og nu tænker du nok ”hvad er en tamper?” En tamper er den stav du kan bruge til at presse ingredienserne ned mod kniven. Den er designet så fantastisk smart at den lige præcis ikke når ned til kniven og du kan bruge den mens låget er på. Du får det hele med også det der sidder op af siderne.
Sidst skal det nævnes at Vitamix er så sikre i deres produkt, at de giver mellem 5 - 10 års garanti på deres blendere.

Få det hurtige overblik her:
Vitamix Specs Tabel

Herunder er de 4 forskellige modeller forklaret mere detaljeret, vi starter med A3500i og arbejder os ned igennem modellerne.

 

Vitamix Ascent A3500i

Vitamix A3500i

Opskrift på sunde hirse-vafler

Vitamix frigav i starten af 2018 deres nye og topmoderne serie, Ascent, her i Europa. Ascent-serien er en "Smart System Blender", hvilket betyder der er en masse moderne tiltag ved denne serie. Der er 3 forskellige modeller tilgængelig i Europa, hvor Vitamix Ascent A3500i er topmodellen blandt alle de blendere som Vitamix har og det er ved denne model at du får hele pakken. A3500i kommer i flot børstet stål, har et lækkert stilrent design med touch-display. Der er 5 forudindstillet programmer: smoothies, supper, frosne desserter, puréer/dips og et rengøringsprogram. Der er også interlock og self-detect på denne blender, ligesom A2300i og A2500i. Du har mulighed for at indstille tiden selv, hvis du ikke ønsker at benytte et program. A3500i har som den eneste hele 19 hastighedstrin, da du kan sætte den på 1, 1+, 2, 2+ osv. helt op til 10. A3500i kan benytte Vitamix' blenderkopper og blenderskåle, disse kan tilkøbes til hele Ascent-serien, her tilpasser blendere selv programmerne i både tid og hastighed. Det er her self-detect kommer ind i billedet. A3500i kommer med 10 år garanti på både motor og kande.

Vitamix Ascent A2500i

Vitamix A2500i
Opskrift på salsa på din Vitamix

Vitamix Ascent A2500i er en opgraderet mellemting mellem de to tidligere modeller Pro 300 og Pro 750. A2500i kommer i samme design, samme antal fysiske knapper og samme farver som A2300i gør, hvilket vil sige tænd/sluk-knap, hastigheds-knap og puls-knappen. Den har 2,2 HK motor, et lille display der tæller op i blending-tid og kommer i 4 farver: sort, grå, hvid og rød. Modellen her har 3 forudindstillet programmer på: smoothie, is og suppe. Disse programmer er tilføjet på hastigheds-knappen. Når et program vælges og blenderen startes, så styrer blenderen selv op og ned i hastighed og viser i displayet hvor lang tid der er tilbage af blending-tiden, så skal du kun koncentrere dig om at bruge tamperen ved de tykke blends. A2500i har også både interlock og self-detect. Både A2300i og A2500i kommer i hård og slidstærkt plastkabinet. A2500i kommer med 10 år garanti på både motor og kande. A2500i kan benytte Vitamix' blenderkopper og blenderskåle.

Vitamix Ascent A2300i

Vitamix A2300i

Find opskrifter på virgin cocktails her

Den "mindste" model i Ascent-serien er Vitamix Ascent A2300i. A2300i har fået et nyt design på motorbasen sammen med resten af serien. Den har de samme funktioner som den tidligere Pro 300 havde, hvilket vil sige at den ligesom A2500i har tænd/sluk-knap, hastigheds-knap og puls-knappen. Den har 2,2 HK motor, et lille display der tæller op i blending-tid og kommer i 4 farver: sort, grå, hvid og rød. Blenderen har "Interlock" hvilket betyder, at hvis låget tages af mens der blendes så stopper motoren. Den har "Self-detect" og vil derfor heller ikke starte, hvis ikke der er sat en kande på basen. A2300i kommer med 10 år garanti på både motor og kande. A2300i kan benytte Vitamix' blenderkopper og blenderskåle.

Du kan læse meget mere om, hvad hele Ascent-serien kan her. 

Vitamix Explorian E310

Vitamix E310

Find opskrifter på grønne smoothies

Explorian E310 er det nyeste skud på stammen fra Vitamix. Det er den prisvenlige blender fra Vitamix, i korte træk kan man sige at du får en klassike TNC 5200 (som desværre er udgået) med et opdateret design. Blenderen har en 2 HK motor magen til TNC 5200. Med E310 er der fokuseret på det klassiske og simple, men stadig kraftfulde, som Vitamix har haft stor success med i mange år. Blenderen kommmer med en 1,4 liters kande, som er god til små og mellem størrelse smoothies, supper, is eller dips. Dette gør den rigtig god til dig der bor alene eller hvis I gerne vil lave hver jeres yndlingssmoothie. Vitamix Explorian kommer kun i sort i Europa og har 3 manueller knapper på fronten af motorbasen. Der er en tænd/sluk-knap, en hastighedskontrol-knap (1-10) samt en puls-knap. Vitamix er gået væk fra "High Speed"-knappen, da hastighed 10 på blenderen nu kører på samme hastighed som High Speed gjorde, nemlig 386 km/t. Og så skal det lige nævnes, at du sagtens kan tilkøbe en 2 liters kande til din Vitamix E310, hvis du ønsker dette. Vitamix Explorian kommer med 5 års garanti. OBS: Du kan ikke benytte Vitamix' blenderkopper eller blenderskåle på E310, da den ikke har kandegenkendelse. Se hvilket tilbehør der passer til E310 her.

Det er vigtigt at nævne at du kan lave de samme opskrifter på alle modeller. Den store forskel er blot, hvorvidt du selv skal styre op og ned i hastighed og tid fremfor at blenderen gør det for dig.

Håber du er blevet lidt klogere på de forskellige Vitamix blendere, og hvad de hver især kan.

Se udvalget af Vitamix blendere lige her -->

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud