• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Er det virkelig så vigtigt at motionere? Kan man ikke bare nøjes med at spise super sundt og så slippe for den fysiske aktivitet?

Svaret er nej! Man kan ikke springe over motionen. Netop i denne del af verden, hvor alting går så utrolig hurtigt, er det vigtigt at have en sund og stærk krop, så vi undgår stress og sygdom.

I filmen ovenfor kan du høre Chris MacDonald forklare, hvorfor motion er så vigtigt.

Styrk kroppen

Vi er fra naturens side ment til at skulle bruge vores krop, og daglig brug af musklerne er en forudsætning for optimalt helbred. Hjerte, lunger, muskler, knogler, sener og led styrkes af at blive brugt. Se bare på folk, der brækker benet og får det i gips, hvad sker der efter ganske kort tid? Muskelmassen aftager og kroppen vælger at fokusere sin energi andetsteds. "If you don't use it, you'll loose it" - præcis det samme gælder for vores hjerne!

Hvad gavner motion?

Fysisk aktivitet har flere sundhedsfremmende og sygdomsforebyggende effekter. Et fysisk aktivt liv formindsker risikoen for udvikling af livsstilssygdomme som overvægt, diabetes 2, hjerte-kar-sygdomme og visse kræftformer. Selv fysisk aktivitet med lav til moderat intensitet, uden effekt på kredsløbskonditionen, har stor indvirkning på helbredet. Derfor er det vigtigt at være fysisk aktiv så meget som muligt. Om det er at spille rundbold med ungerne eller badminton med arbejdskollegaerne er helt op til dig, bare du kommer afsted.

Motion er godt for humøret

Men fysisk aktivitet gavner ikke kun helbredet, humøret får også et kick, og vi føler os 'højere på livet'. Alle mennesker, uanset køn, alder og nuværende aktivitetsniveau kan opnå positive fysiologiske ændringer ved at bevæge sig regelmæssigt og derved forbedre deres fysiske og psykiske velvære.

Fysisk aktivitet eller motion?

Hvad er så forskellen på fysisk aktivitet og motion? Fysisk aktivitet er generel bevægelse, altså alt, hvad vi gør i dagligdagen ved siden af evt. motion eller sport. Motion er derimod frivillig fysisk aktivitet med en vis anstrengelse, hvor personen selv er i fokus - og gerne med sved på panden!

30 minutters moderat fysisk aktivitet om dagen er nok til voksne for at opnå en dokumenteret sundhedseffekt. Bevægelse i mere end 30 minutter dagligt giver imidlertid endnu bedre resultater, da hyppig og mere intens fysisk aktivitet har endnu større effekt. Med andre ord, spark tv'et ud og inddrag meget gerne hele familien i dine aktiviteter. Go fornøjelse!

Relaterede produkter