• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 499 DKK

Vegansk svampe og nøddepostej
Lækker ret med smag af svampe og nødder

(1 stemme)

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

En svampe-nøddepostej er dejlig til julemiddagen, men kan nu spises på alle tider af året. Den har en dejlig fyldig umami smag, som er lige det, man kan have glæde af som supplement til det grønne tilbehør til juleaften.
Portioner: 4

Ingredienser

  • Vegansk svampe og nøddepostej:
  • 1/2 kg champignon
  • 300 g løg
  • 2 fed hvidløg
  • 50 hasselnødder
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk rosmarin
  • 50 g smør
  • 80 g. løse ris + 2 dl vand
  • 2,5 dl vand
  • 2 tsk boullion fx Herbamare
  • 1 spsk mel fx majsmel
  • peber

Fremgangsmåde

  • Start med at koge risene i de 2 dl vand. Lad dem køle lidt af.
  • Hak champignon og hasselnødder groft. Hak løg og hvidløg fint.
  • Brun grøntsagerne af på en pande i smørret. Krydrer med timian og rosmarin.
  • Tag panden af varmen. Rør boullion ud i vandet og hæld det over grøntsagerne sammen med de kogte ris og mel.
  • Krydrer med lidt peber. Bland det hele godt og sæt det i et ovnfastfad i ovnen ved 175 grader i cirka 45 minutter.
  • Du kan eventuelt udskifte boullion, vand og mel med 1/4 dl piskefløde.