• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 499 DKK

Vegansk grøntsags tortilla
Vegansk grøntsags tortilla

(1 stemme)
En smagfuld kombination af tørrede kikærter, nødder og krydderier forenes i denne veganske version af en klassisk æggebaseret ret. Tilført sæsonens grøntsager gør det denne ret til en central del af brunchbordet, frokosten eller som en let aftensmad.
Portioner: 8
Sværhedsgrad: Let

Ingredienser

  • 2 spsk jomfru olivenolie
  • 340 g sæsons grøntsager
  • 480 ml buillon vand
  • 165 g tørrede kikærter
  • 70 g ristede cashewnødder
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1/2 løgpulver
  • 1/2 hvidløgspulver
  • 1/2 salt
  • 1/4 sort peber

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn til 190 grader. Spred olivenolien over bunden af ovnfast fad og placer den i ovnen for at varme.
  • Klargør alle grøntsagerne og put dem i en skål.
  • Hæld bouillon vand, kikærter, cashewnødder og krydderier i din Vitamix blender og påfør låg. Dernæst blend på laveste hastighed og hæv derefter til hurtigste hastighed. Blend i 60 sekunder. Stop blenderen, fjern låg og tilføj halvdelen af grøntsagerne og brug tamperen til at hjælpe blenderen på vej.
  • Forsigtig fjerner du det forvarmede fad i ovnen og hæl blenderens indhold i fadet. Fordel det jævnt i fadet og tilføj de resterende grøntsager. Pres dem en lille smule ned, så de bliver en del af den blendede masse.
  • Stil fadet tilbage i ovnen i 25-30 minutter. Tag retten ud, når kikærterne dejen lige akkurat har sat sig, det er nemlig her, at man får samme tekstur som æg eller en frittata. Hvis du ønsker en mere fast konsistent, så giv retten lidt længere bagetid.

Original Mads Bo opskrift

Denne opskrift er udviklet personligt af Mads Bo.

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud