• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Mindre madspild starter med os selv

Der findes mange små, men virkningsfulde ting, vi kan gøre for at minimere madspild. Når først vi lærer at bruge dem i hverdagen giver det god samvittighed, god mening og sparer os tid og penge.

Et par af de vigtigste råd er efter vores mening:

1. Køb ind med hovedet ikke med maven. (Undgå at handle på tom mave)

2. Gennemtænk dine indkøb og behov, inden du handler, så du undgår impulskøb.

3. Planlæg din madlavning, så du bruger alt af en madvare. Fx er broccolistokken fyldt med vitaminer og smager fantastisk i juice. Det samme gælder bladene fra blomkålen.

4. Lav mad til flere dage, en hovedret kan let blive til en frokost dagen efter.

5. Gem og opbevarer dine rester rigtigt. Beholdere der er lufttætte holdes friske i op til 5 gange så lang tid. Det er i øvrigt vigtigt at få madrester hurtigt i fryseren eller i køleskabet. 

Undgå madspild 

De lækre beholdere fra Zwilling Fresh & Save Vacuum er til alle os, som gerne vil undgå madspild. Velegnet til opbevaring af smoothie, juice pulp, madrester, salater og afskåret frugt, men du kan også bruge beholderne til mealprepping.
De lækre beholdere er designet til at forlænge holdbarheden af dine fødevarer. Madvarer opbevaret under vakuum stopper nemlig iltningsprocessen, hvilket forhindrer dine madvarer i at oxidere. Med vacuum beholderne er det altså slut med brune æbler, misfarvet avokado og slatten salat. På samme måde som et æble bliver brunt, når det er skåret over, oxiderer pulpen/juicen også og mister kraft og smag, når den iltes. Ved at opbevare dine madvarer under vakuum, holder du både på farven og vitaminerne.

Brug beholderne til rester fra dagen før, salater, frugt og grønt, juice pulp, smoothie, madpakker, babymos, snack, mel og andre kolonialvarer. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænsen.

Sådan bruger du vacuum beholdere

Når du har pakket din mad, sætter du låg på og suger luften ud med vakuum pumpen. Varm mad skal køle af, inden du trækker luften ud af beholderen. Pumpen er elektrisk og sikre derfor det optimale luftfrie rum til dine madvarer.
Beholderne er designet, så de kan stables i køleskabet og under opbevaring kan de pakkes inden i hinanden.
Der findes vakuum beholdere i glas og i plast. Naturligvis er de lavet i BPA fri plast, er luftsikre og drypfri. Tåler både opvaskemaskine, frost og mikrobølgeovn. Vakuum beholderne i glas kan endvidere gå i ovnen.

Forslag til brug af vakuum beholdere

  • Brug den lille box til en smoothiebowl. Både farve, smag og vitaminer holder sig i flere dage i køleskabet.
  • Lav din middagssalat allerede aftenen før og brug dem som morgendagens frokost i den mellem beholder.
  • Det store glasfad er god til ovnretter. Rodfrugter bagt i ovnen holder sig lækre i flere dage.
  • Rester af en ris- og wokret passer perfekt i den mellem beholder. Så er det nemt at køle eller fryse rester til næste dag.

Det er kun din fantasi, der sætter grænsen. Beholderne kommer i mange forskellige faconer, så der skulle gerne være en til de fleste behov. Dine madrester holder sig sprøde, dit frugt og grønt frisk og din smoothie vitaminrig.

Nu er det slut med madspild og kedelige rester uden god smag og vitaminer.

Læs mere om Zwiilling Fresh & Save her:

Relaterede produkter